h i r d e t é s

Amerikai támaszpontról lopták a benzint Romániában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Amerikai támaszpontról lopták a benzint Romániában

2021. november 25. - 09:05

Román tolvajok több millió dollár értékű üzemanyagot loptak ki a Konstanca megyei amerikai katonai támaszpontról. A csoport tagjai 2017 óta rendszeresen megcsapolták a támaszpont gázolajkészletét.

A kép illusztráció! - Forrás: EURACTIV.com

Sajátosan értelmezte a stratégiai szövetségesi viszonyt az a néhány Konstanca megyei lakos, aki a román megyében található Mihail Kogălniceanu amerikai katonai támaszpont infrastruktúráját kihasználva több millió dollár értékű üzemanyag ellopásával szerzett „egy kis mellékest”.

A szervezettbűnözés- és terrorellenes ügyosztály közlése szerint a csoport tagjai 2017 óta rendszeresen loptak a támaszpont gázolajkészleteiből. A négy év alatt mintegy kétmillió dollár értékű üzemanyagot sikerült ellopniuk – számolt be a Főtér cikkében.

A tolvajok forrásként egyrészt a támaszponton használt generátorokat használták, emellett azokon a helyszíneken is sikerült megcsapolniuk a készleteket, ahol az amerikai katonák román társaikkal együtt hadgyakorlatokat tartottak.

Szerdán reggel a szervezettbűnözés- és terrorellenes osztály ügyészei és rendőrök hat Konstanca megyei helyszínen tartottak házkutatást, felgöngyölítendő a bűnszervezetet.

Az ügyben hét gyanúsított ellen indult büntetőeljárás minősített lopás miatt.

Nem ez volt az első alkalom, amikor lopás történt a romániai amerikai támaszpontot, igaz a korábbi, 2014-es eset sokkal kisstílűbb volt. Akkor az egyik, a támaszponton különböző munkálatok elvégzésére leszerződtetett cég két alkalmazottja a hálótermekben álló szekrényeket feltörte és laptopokat lopott el. (hirado.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s