h i r d e t é s

Amikor Schmidt Mária emlékezett

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Amikor Schmidt Mária emlékezett

2020. május 10. - 10:13

A kézimunka szépségei

Az 56-os emlékév a mártírokra való emlékezés helyett a hazugságok éve lett, Nagy Imre helyett a notórius hazudozó Dózsa Lászlóról szólt. No meg arról, hogy a hatalmas pénz felett diszponáló és megemlékezéseket celebráló Terror Háza Múzeum igazgatója, a „Fürge Ujjak” egykori címlap lánya, Schmidt Mária mára odajutott, hogy a bíróságon próbálta bebizonyítani, hogy olyan világban élünk, ahol, ha ő hazudik, akkor azt a bíróság is köteles szentesíteni.

 

Szerencsére nem így történt! (Egyelőre.) Ha ő azt állítja Pruck Pálról, hogy ő Dózsa László, akkor ez így is van. És ha ennek az az ára, hogy a sárba tapossa a valódi pesti srácok emlékét, porig alázza a nyilvánosságban Pruck leszármazottait és megfenyegeti vagy kirúgatja azokat a történészeket, akik kiállnak az igazság mellett - neki ez is megéri - a mi pénzünkön. Sőt! Neki és a Pártnak direkt kapóra jött a botrány, hiszen ez is a hazugságot vési mélyebbre az emberek fejében. Az ítélet az Orbán-rajongók táborában már senkit nem érdekelt. 

Eörsi István nemcsak költő, drámaíró, fordító és a XX. század magyar sajtótörténet egyik legkiválóbb publicistája, hanem rendkívül bátor ember is volt, aki a jövőbe látott. Halála előtt néhány hónappal ezt írta egy publicisztikájában Schmidt Máriáról: "közéletünk jobboldalának legzüllöttebb figurája...történelemhamisításra specializálódott üzletasszony ....bizniszértelmiségipártholdudvaronc".

A pert Eörsi elvesztette, (Schmidt még a halála után is perelte) pedig az óta sem sikerült találóbban és kimerítőbben jellemezni a Terror Háza igazgatónőjének tevékenységét és jellemét.

És nem sikerül jobban jellemezni a kort sem, amelyben élünk; ahol a "történelmet" Schmidt Mária írja Dózsa László közreműködésével, néhány demokrata pedig a Vértanúk terén tüntetett (sajnos hiába), hogy a sok gyalázat után legalább Nagy Imre szobrát ne távolítsák el a Vértanúk teréről. És eltávolították, mert mint tudjuk, a történelmet a győztesek írják. És nálunk most ez a kapzsi, hazug, a hatalmi és a pénzéhségbe beleszédült, gátlástalan, nemzetrontók a győztesek.

És ott van Kudlik Juli is, aki a Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) Aranykoszorús Jelvényét kapta meg Kádár országlása idején, sőt, a Szocialista Kultúráért kitüntetést is neki adták. Majd, a „rendszerváltás után Orbán felkérte, hogy a nagygyűléseiken szerepeljen. Ma már, ahogy legutóbb nyilatkozott, szeretné elfelejteni a múltját. – Schmidt Mária még élvezi.

 

Kollár Erzsébet,
a rendszerváltók lelkiismerete


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky