h i r d e t é s

Amikor uniós támogatást köszön egy iskolaigazgató Orbánnak

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Amikor uniós támogatást köszön egy iskolaigazgató Orbánnak

2019. május 18. - 08:53

 

Ott megáll tudomány és új értelmet nyer a kifejezés; aki nem tudja, tanítja. Valamiért a magyar nép torz tudatában a messiás-szerű hősök afféle fixációként élnek. Nem tudunk meglenni a semmiből jött, a nép egyszerű fia képében tetszelgő ikonikus szereplők nélkül. Orbán Viktor akkor érzett erre rá, amikor liberális pártja hajóját konzervatív irányba kormányozta.

Persze pártja addig sem volt liberális, de ez részletkérdés. A köpönyegforgató magatartást csak az nem vette észre, aki nem akarta. És hányan voltak ilyenek! A lényeg azonban az, hogy Orbán a magyar nép kényszerképzetein kapaszkodott fel dicstelen pályafutása csúcsára. Kereszténydemokrácia címén rombolja a demokratikus értékeket, egypártrendszert épít, államosít, majd strómanjainak kiutal mindent, ami mozdítható. És azt is, ami nem.

Az uniós források mindig sarkalatos pontját képezik a Fidesz lenyúlásainak. Akkora összegek tűntek el a regnálásuk alatt, hogy abból már a nyugati életszínvonalhoz képest is luxuskörülmények közt élhetnénk.

Hogy ehhez képest Kína legszegényebb putrijához hasonlít életünk, azt annak köszönhetjük, hogy a kormány villámgyorsan lefoglalta a támogatások menedzsmentjét. Egyszerűbben ők döntik el, kinek és mennyit adnak. Így nőhetett ki a semmiből egy Mészáros Lőrinc, egy Tiborcz István és sokan mások.

Amikor pedig az Arany János Református Gimnázium igazgatója megköszöni Orbánnak azt, amihez őszintén szólva annyi köze sincs, mint a tisztességes politikához, ott arra a kényszerű következtetésre kell jutnunk, hogy a tanárok jelentős százaléka tevékenyen szolgálja ki a Fidesz kormányát. Különösen, ha élvezhet némi presztízsértékű biztosítékot. Milyen jó, ha az ember biztosítottnak érezheti

Dr. Cziráné Dr. Kőházi-Kis Tímea igazgató az intézmény hivatalos Facebook-oldalán ezt így jelentette be:

„Hálás szívvel köszönjük meg Magyarország Kormányának, Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak a nagykőrösi gimnázium számára nyújtott történelmi jelentőségű támogatást. Minden egykori, jelenlegi és leendő diákunk és munkatársunk nevében köszönjük a közreműködést Támogatóinknak! HAJRÁ ARANY GIMI!”

A támogatást amúgy nem a miniszterelnök úr fizeti, hanem a magyar és az európai adófizetők. De főleg az utóbbiak: a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) 85 százaléka uniós hozzájárulásból valósul meg. /444/

Megható ez a feltétlen, a doktori előtagot megkérdőjelező hűség a dirinéni részéről. Csak épp felfogható bűnpártolás súlyosbító körülményének is.

Megelőzvén azt a felvetést, hogy az igazgatónő esetleg nem tudná, honnan is származnak a támogatások, meg kell jegyeznünk, hogy amennyiben így van kétségeink támadnak afelől, hogy az alaposság ilyen hiányai mellett el tudja látni, nem csupán egy egész intézmény vezetését, de tanári feladatait is.


 

h i r d e t é s