h i r d e t é s

Andy Vajna magánszáma

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Andy Vajna magánszáma

2018. augusztus 10. - 08:04

 

Vajna András így néz hülyének mindenkit

Forrás: MTI

Csúnya fülcsengős maflással felérő élmény arra eszmélni, hogy a producerek gyöngye milyen amatőr és átlátszó trükkjének ült fel előzékenyen nemcsak a kormány, de minden választó is. Palánkon embert időtlen idők óta nem vertek át ilyen ósdi húzással.

Andy Vajnát a Fidesz második megválasztása óta kivételes figyelmével tüntette ki és akinek volt is bármi kétsége Farkasházy Tivadar kijelentéseivel kapcsolatban, az már tudhatja, hogy ez a szimpátia a pofátlanság iránti tisztelet semmi több.

A média-, film- és kaszinóguru Andy Vajna részvénytársasággá alakítja fő vagyonkezelő holdingját, az AV Investments Befektetési Kft.-t. Akad bőven kezelni való, a sztárproducerből lett NER-oligarcha az előkelő 14. helyen áll a legvagyonosabbak toplistáján a Napi.hu által becsült 69 milliárd forintos vagyonnal.

Elég jól fizet az AV Investments Kft., legalábbis a mérlegbeszámolóhoz fűzött kiegészítő melléklet szerint 2017-ben

a cégvezetőknek 170 518 dollár tiszteletdíjat fizettek ki. Ez 276 forintos árfolyammal számolva 47 millió forint. /24.hu/

Mindezzel semmiképp sem tűnik ki szerencsésebb pártkatonák közül. Sőt, látszólag minden törvényesnek tűnik, ahogy azt Orbán Viktor ölebeitől elvárja. A tervezett üzleti átalakítást dokumentáló irat azonban tartalmaz egy nagyon feltűnő dolgot:

Október végére tervezik a társaságiforma-váltást, az átalakulási mérleg tervezete alapján az AV Investments zrt-ként 14,4 millió dollár saját tőkével kezdi majd meg a működését, jegyzett tőkéje 50 millió dollár lesz, kötelezettségei pedig 21,7 millió dollárt tesznek ki, döntően a kapcsolt vállalkozásokkal szemben.

Kell-e még nevetségesebb példa arra, hogyan lopják ki a szemünket? És mi még mindig csak bódultan nézünk, mint bármelyik másodosztályú Vajna filmen.


 

h i r d e t é s