h i r d e t é s

Antall József Tudásközpont Könyvműhely kiadványok - Ajánló

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Antall József Tudásközpont Könyvműhely kiadványok - Ajánló

2018. június 20. - 18:45

 

Az Antall József Tudásközpont gondozásában megjelent legújabb, a múltat, a jelent és a jövőt vizsgáló szakkönyvek listája, rövid ismertetővel. Jó böngészést!

Illusztráció: Antall József Tudásközpont Facebook

A kiadványok listája:

Csoma Mózes - Korea története            

Dr. Csoma Mózes Korea-kutató monográfiája a kezdetektől a legutóbbi fejleményekig mutatja be a félsziget történetét, az egyes korszakok tárgyalásánál pedig részletesen kiemeli a dél-koreai és az észak-koreai történelemszemlélet közti különbözőségeket. 

Tibor Frank – Tamás Magyarics - Handouts for U.S. History

A kötet az Amerikai Egyesült Államok történelmét és annak sok kultúrájú társadalmát mutatja be kezdetektől napjainkig; a világhatalmat és azt, hogy miként befolyásolta a föld többi országának történelmét.

Richard Susskind – Daniel Susskind - A szakmák jövője

A szerzőpáros lenyűgöző összefoglalását adja annak a folyamatnak, ahogy a – nem is távoli – jövőben a technológiai fejlődés következtében valamennyi szakma átalakul. 

Jakub J. Grygiel – A. Wess Mitchell - Nyugtalan határvidék

A kötet egy új, átfogó, aktív amerikai külpolitikai stratégia szükségessége mellett teszi le a voksát. 

Joseph S. Nye, Jr - Véget ér-e az amerikai évszázad?

Napjaink világpolitikájának központi kérdése, hogy az Amerikai Egyesült Államok megtarthatja-e azt a globális vezető szerepét, amelyet különösen a Szovjetunió összeomlása után rivális nélkül birtokolt. 

David F. Schmitz - Brent Scowcroft – Amerika a nemzetközi arénában Vietnám után

David F. Schmitz színes portrét nyújt egy szürke eminenciásról, aki Gerald Ford és George H. W. Bush nemzetbiztonsági tanácsadójaként is szolgált, és mindvégig becsületes, megfontolt, nyitott gondolkodású tudott maradni. 

Zbigniew Brzezinski - A nagy sakktábla

Zbigniew Brzezinski műve igen provokatív jövőképet mutat az Egyesült Államok világpolitikai vezető szerepének alakulásáról a 21. században.

Magyarics Tamás (szerk.) - Amerikai konzervatív gondolkodók

A kötet a modern, második világháború utáni amerikai konzervatív gondolkodás sokszínűségét kívánja bemutatni az értékkonzervativizmustól kezdve a (neo)liberális közgazdasági felfogáson át a kül- és biztonságpolitikai realizmusig és neokonzervativizmusig.

 


 

h i r d e t é s