h i r d e t é s

Áram sem volt a budafoki utcákon Gyula füves barlangja miatt - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Áram sem volt a budafoki utcákon Gyula füves barlangja miatt - VIDEÓ

2019. szeptember 12. - 12:03

 

A gombatenyésztéssel foglalkozó férfi stikában kannabiszt is termesztett – lopott árammal, aminek viszont a környék látta kárát.

Több száz tő kender nőtt a ventilátorral álcázott fal mögött - Fotó: Police.hu / nepszava.hu

Évek óta folyhatott a fűtermesztés egy budafoki pincészetben, amire kedden csaptak le a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. A gyanúsított, F. Gyula gombatermesztőként dolgozott, és az ingatlanjához tartozó barlangrendszerben laskagomba termősorokat nevelgetett. 

A mészkőbe vájt pincelabirintusnak azonban volt egy titkos, bár nem túl jól leplezett szekciója is: egy ventillátorral is álcázott álfal mögött 400 négyzetméteren termett a marihuána – a férfi 386 tő, szüretelés álló növényt gondozott a gombaültetvény mögött. 


Fotó: police.hu

A gyanúsított figyelmeztette a házkutatást végző nyomozókat, hogy vegyenek fel légzőkészüléket, mert a laskagomba spórája megbetegítheti őket; a spóra valóban gondokat okozhat, de a cél itt inkább az volt, hogy a rendőrök ne érezzék meg a marihuána átható szagát.

Ha a szag nem is, az álfal mögé vezető szellőzőcsövek és a pincében tartott digitális mérlegek azért eléggé árulkodóak lehettek, a nyomozók pedig  meg is találták a profin felszerelt ültetvényt.

A nagy energiaigényű füvészkertet a 41 éves gombatermesztő a villanyórát megkerülve, lopott árammal fűtötte és szellőztette – ez viszont komoly áramkimaradásokat okozhatott a körzetben a rendőrség szerint.

F. Gyula ellen kábítószer birtoklása miatt indult eljárás: a férfit őrizetbe vették és kihallgatták, a nyomozók pedig kezdeményezték letartóztatásának elrendelését is. 

nepszava.hu


 

h i r d e t é s