h i r d e t é s

Áramerősség pontos meghatározása lakatfogóval

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Áramerősség pontos meghatározása lakatfogóval

2020. január 21. - 08:42

 

Árammal dolgozó szakembereknek mindenképpen szükségük lehet egy jól funkcionáló lakatfogóra, nem csak azért, mert használatuk egyszerű és gyors, ezáltal kifejezetten kényelmes árammérési lehetőséget biztosít, hanem mert biztonsági szempontból is kiemelkedő. Mérések alkalmával a leglényegesebb, hogy a szakember ne kerüljön közvetlen kapcsolatba a mérni kívánt áramkörrel, valamint ne kelljen megbontani a méréshez az áramkört sem. 

Forrás: netker8.eu

Így a lakatfogó jelentheti a leghatékonyabb eszközt az áramerősség pontos mérésére és a körülvevő mágneses mező nem direkt megállapításához. A megfelelő lakatfogó vásárlásához tudatában kell lenni az eszköz működési elvével, azaz, hogy váltakozó áram vagy egyenáram mérésére kívánjuk alkalmazni.

A lakatfogó eszköz jellemzői

Manapság az árammal dolgozók legnépszerűbb eszköze közé tartozik a lakatfogó egységgel ellátott multiméter, mely a lakatfogó funkciónak köszönhetően képes a váltó és az egyenáram mérésére, mindezt az áramkör megbontása nélkül. Ezen eszközök szinte minden esetben digitálisak, így pontosan leolvasható az általuk mutatott pontos érték, amelynek meglétét hang segítségével jelzik az eszköz használójának. Kezelésük egyszerű, jelzéseik egyértelmű adatokat szolgáltatnak. Adat tartó funkciójának köszönhetően nem kell attól tartanunk, hogy időközben elveszítjük a mért értéket.

Árammal történő munkavégzés alkalmával mindig vannak alapvető szabályok, amelyeket a biztonság fenntartása érdekében érdemes betartani. Ilyen például az, hogy egy időben csak egyetlen áramkörön szabad mérni a megbízható eredmény megállapítása érdekében.

Amennyiben te is szeretnél többet megtudni az eszközök további típusairól és jellegzetességeiről, valamint szeretnél szakszerű segítséget kapni a megfelelő eszköz kiválasztásához, akkor keresd fel a netker8.hu-t, ahol a téma szakértői válaszolnak kérdéseidre.

Milyen előnyei vannak a lakatfogónak?

Kialakításának hála kis helyen is könnyű munkavégzést és hozzáférhetőséget biztosít. Vannak olyan készülékek, amelyek 2 digitális kijelzővel rendelkeznek, így bármely helyzetben leolvasható a mért érték. Mindemellett plusz funkcióval ellátott eszközöket is megtalálhatunk a piacon, legyen az dióda tesztelő vagy szakadásjelző módozat. 

Manapság a modern eszközök nem csak az egyenáram és a váltóáram mérésére alkalmasak, hanem egyenfeszültséget, váltófeszültséget mérnek, az ellenállást, a kapacitást, a hőmérsékletet és a frekvenciát is megállapítják. Kis súlyának és méretének köszönhetően könnyen hordozható és tartó táskájának hála, akár az övre is felcsatolható a készülék. Az eszköz kijelzi azt is, ha alacsony az elem feszültsége, így nem fog munka közben sem váratlanul cserben hagyni.


 

h i r d e t é s