h i r d e t é s

Ártatlannak vallotta magát Epstein volt barátnője

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ártatlannak vallotta magát Epstein volt barátnője

2020. július 15. - 07:37

 

Nem vallotta magát bűnösnek a keddi videokonferencián keresztül lebonyolított manhattani bírósági meghallgatásán Jeffrey Epstein volt barátnője.

Ghislaine Maxwell - Forrás: Hollywood Reporter

Az angol származású, Ghislaine Maxwell július 2-i elfogása óta óvadék nélküli előzetes letartóztatásban van egy brooklyni szövetségi börtönben.

A manhattani szövetségi ügyészség hatrendbeli vádat emelt ellene. Ezek között szerepel összeesküvés, kiskorúak kényszerítése szexuális visszaélésekre, és hamis tanúzás.

A vádirat szerint, Maxwell kutatta fel az áldozatokat. A bizalmukba férkőzött, kifaggatta őket, felderítette a családi és anyagi hátterüket, majd meghívta a kiskorú lányokat a milliárdos Epstein egyik birtokára vagy szigetére. Ezután felkészítette őket a szexuális együttlétre, amiben többnyire ő is aktívan részt vett.

Maxwell ügyvédei 5 millió dolláros óvadékot ajánlottak. Az ügyészek szerint azonban , extrém nagy a kockázata annak, hogy a most 58 éves nő eltűnik, egyrészt azért, mert dús gazdag, másrészt azért, mert 2016-tól mostanáig sikeresen bujkált Párizsban, tehát van tapasztalata abban, hogyan kell eltűnni. Továbbá kiváló nemzetközi kapcsolatrendszere van, és semmi nem köti az Egyesült Államokhoz.

Ezen kívül a nő három állampolgársága közül az egyik francia, (a brit és az amerikai mellett) Franciaország pedig nem adja ki az állampolgárait büntetőjogi vádak miatt. (Euronews)


 

h i r d e t é s