h i r d e t é s

Aszalt fügét és levesport hívott vissza a Nébih

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Aszalt fügét és levesport hívott vissza a Nébih

2020. február 26. - 16:51

 

A Lidl-ben kapható aszalt fügét és a Müllerben kapható levesport hívott vissza a Nébih.

Forrás: nebih.hu

Tej összetevő kerülhetett a „DEMAE RAMEN, Geschmacksrichtung SPICY” levesporba, melyet a termék jelölésén nem tüntettek fel. A német hatóság a RASFF rendszeren keresztül értesítette a problémáról a Nébih-et, emellett a visszahívásról a Müller Drogéria Magyarország Bt. is tájékoztatta a hivatalt. A Nissin Foods GmbH az esetlegesen előforduló, nem jelölt tej összetevő miatt visszahívja a terméket. A levesport a Müller üzletlánc hozta forgalomba, a termékvisszahívás honlapjukon elérhető. A terméket blokk nélkül is visszavásárolják.

Ochratoxin A-val szennyezett, spanyol eredetű fügedesszert miatt riasztott a ciprusi hatóság. A termékből a hazai Lidl üzletekbe is érkezett. A Nébih a RASFF rendszeren keresztül értesült a problémáról, emellett – felelős vállalkozóként – a visszahívásról a Lidl Magyarország is tájékoztatta a hivatalt.

A Nébih kéri a lakosságot, hogy aki vásárolt a fenti azonosító adatokkal rendelkező termékből, ne fogyassza el azt, hanem vigye vissza bármely Lidl üzletbe, ahol a vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – visszatérítik. (nebih.hu)


 

h i r d e t é s