h i r d e t é s

Átlag feletti hőmérsékletre és sok felhőre készülhetünk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Átlag feletti hőmérsékletre és sok felhőre készülhetünk

2020. január 25. - 05:42

 

A következő napokban sok felhő lesz felettünk, vasárnap némi eső, sőt, északon ónos eső is érkezik. Ezzel együtt többfelé az átlag felett alakul a hőmérséklet. - írja az Időjárás.hu

Fotó: Dániel Mária Magdolna

Délelőtt tovább növekszik,  vastagszik a felhőzet, keleten lehet több napsütés. Csapadék nem várható. 

Délután fokozatosan beborul az ég, de számottevő csapadék nem alakul ki. Mérsékelt marad a szél, a délutáni órákban 2, 8 fokot mérhetünk.

Vasárnap délelőtt túlnyomóan borult lesz az ég. Helyenként kisebb eső előfordulhat.  Délután folytatódik a borongós, fényszegény idő. Számottevő csapadék nem lesz, de helyenként kisebb eső kialakulhat. Északon ónos eső is lehet! Mérsékelt lesz az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 10 fok között alakul, délen lesz a melegebb.

Orvosmeteorológia

Szombaton egy nyugat felől érkezett kettősfront fejti ki hatását. Sokan lehetnek lehangoltak, kedvetlenek, gyakori panasz lesz a fejfájás és a vérnyomás-ingadozás. - írja a meteoklinika.hu

Ebben az esetben nagy eséllyel jelentkezhet fejfájás, migrén, és az éjjel tapasztalt esetleges álmatlanság is rányomhatja bélyegét a hangulatára. A kedvetlenség, illetve a lehangoltság azonban még akkor is előfordulhat önnél, ha nem tartozik a kifejezetten a frontokra érzékenyek csoportjába. A vérnyomása szintén ingadozhat, a keringési panaszok pedig egészen a jövő hét elejéig fennállhatnak!

Napközben fogyasszon sok folyadékot, lehetőleg tiszta víz formájában, de akár a halánték körkörös masszírozása is segíthet a tünetek pár perces mérséklésében. Étkezés során fogyasszon sok zöldségfélét és gyümölcsöt, ezek közül a magasabb víztartalmúakat részesítse előnyben. A túl zsíros és fűszeres fogások most kerülendők. Növelje meg a C-vitamin bevitelt is, mert ismét nagy igénybevétel éri az immunrendszerét!

A szabadban csökkenő hőérzetre és növekvő megfázásveszélyre készüljön, a járványok terjedésének is kedveznek a körülmények.

Az utakon a kedvezőtlen időjárási körülmények mellett figyelmetlen, türelmetlen sofőrök is növelik a balesetveszélyt. Lassabb haladás, fokozott körültekintés javasolt a vizes útszakaszokon, a vízátfolyások területén különösen legyen óvatos!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s