h i r d e t é s

Átnevezne egy esztergomi közterületet?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Átnevezne egy esztergomi közterületet?

2015. november 27. - 14:24
0 komment

Az Esztergomi Önkormányat 2016. január 31-ig várja a javaslatokat a közterületek elnevezésére vagy megváltoztatására.

Romanek Etelka polgármester közleményt adott ki ezzel kapcsolatban.

"KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY

a Lakosságot érintő közterületek elnevezéséről

Tisztelt esztergomi Polgárok!
Tisztelt esztergomi székhelyű Szervezetek!

Megkezdődött a lakosságot is érintő közterületnév, házszám, illetve címhelyek felülvizsgálata, azok helyszíni felmérése, mivel Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 14/A. § (1) bekezdése kimondja: "Minden belterületi és olyan külterületi közterületet el kell nevezni, amely olyan ingatlanhoz vezet, amelyen az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvény szerinti épület található."

A közterületek elnevezésének, valamint az elnevezésük megváltoztatására irányuló kezdeményezés és a házszám- megállapítás szabályairól szóló 18/2015. (VII. 10.) önkormányzati rendeletünk szerint a közterület elnevezésére, az elnevezés megváltoztatására irányuló kezdeményezés írásban, Esztergom Város Önkormányzat Képviselő- testületéhez nyújtható be.
A kezdeményezésnek tartalmaznia kell:
a) a kezdeményezés okát,
b) az elnevezés megváltoztatásának szükségességét,
c) a javasolt elnevezés indokát,
d) a javasolt elnevezés kapcsolódásának megindokolását a közterület környezetéhez, a településen belüli elhelyezkedéséhez, és
e) utalást a helytörténeti vagy egyéb vonatkozásra.

A fentiek alapján kérem, szíveskedjenek javaslataikkal elősegíteni a Képviselő-testület és az Idegenforgalmi és Kulturális Bizottság munkáját.

A közterületek elnevezésére vagy megváltoztatására vonatkozó javaslataikat legkésőbb 2016. január 31-ig küldjék a [email protected] email címre vagy írásban Esztergom, Széchenyi tér 1. szám alá címezve.

 

Romanek Etelka
polgármester
"


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s