h i r d e t é s


Átrobog felettünk a rossz idő

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Átrobog felettünk a rossz idő

2017. október 03. - 05:46

 

Kedden felhősebb, átmenetileg szelesebb napunk lesz, eső, zápor is előfordulhat. - írja az Időjárás.hu.

A kép illusztráció! - Forrás: haon.hu

A rossz idő csak rövid ideig tart, szerdától ismét javulás várható, a hétvége időjárása pedig még most is nagyon bizonytalan!

Délelőtt északnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet. Az ország nagy részén számottevő csapadék nem várható, de északon néhol kisebb eső előfordulhat.

Délután általában erősen felhős lesz az ég, de délen, délkeleten napsütésre is számíthatunk. Kezdetben csak néhol várható kisebb eső, majd átmenetileg egyre többfelé alakulnak ki záporok. Eleinte a déli szelet kísértik élénk lökések, majd északnyugatira fordul, és átmenetileg megerősödik a légmozgás.

A csúcshőmérséklet 13, 21 fok között alakul, a naposabb keleti tájakon lesz a melegebb.

Orvosmeteorológia

Kedden kettősfronti hatás érvényesül a Kárpát-medencében, nyugaton erősebben, keleten enyhébb mértékben. - írja a meteoklinika.hu.

Amennyiben tehát érzékeny akár a meleg-, akár a hidegfrontra, akkor gyengébb migrént, illetve görcsös fejfájást is tapasztalhat - a tünetek a Dunántúlon jelentkezhetnek hosszabb ideig és erősebben. Ebben az esetben igyon meg napközben egy csésze borsmenta-citromfű keverékéből készült, mézzel ízesített teát, illetve kerülje a csokoládé és a vörösbor fogyasztását.

A szívpanaszok fokozódására szintén számítani kell, a terhelés előreláthatólag csak este szűnik meg teljesen.

Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, kisebb rosszullét jelentkezhet, akár a gyerekeknél is. Az iskolában nehezebben mehet a tanulás, a figyelem is gyakrabban elkalandozik ilyenkor. 

A nyugalmas időszaknak csak átmenetileg szakad vége, de a változékonyabb napok abban az esetben is megviselhetik, ha nem kifejezetten frontérzékeny. Emiatt nem javasolt a következő napokban nehéz ételeket fogyasztania. Fektessen nagyobb hangsúlyt a napi többszöri, kis adagokban történő étkezésre, a fogások pedig tartalmazzanak több salátát, zöldséget, illetve halat. Az immunerősítésről se feledkezzen meg, a vitaminok mellett a napsütést is használja ki szervezete védekezőképességének erősítésére.

A pollenterhelés mérsékelt, a parlagfű sem okoz intenzív tüneteket. A levegőminőségben javulás várható, a szennyezőanyagok feldúsulásától nem kell tartani.

A közlekedést főleg a nap második felében átmenetileg vizes, csúszós útszakaszok nehezíthetik, ajánlott mérsékelni a sebességet és nagyobb követési távolságot tartani. Az utakon csökkent reakcióidővel számoljon, tompábbak, figyelmetlenebbek, esetenként pedig ingerültebbek is lesznek a sofőrök.

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu



h i r d e t é s

betöltés..

;