h i r d e t é s

Autót lopott, kábítószerezett és még csak 17 éves

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Autót lopott, kábítószerezett és még csak 17 éves

2015. december 18. - 08:27
0 komment

 

Százötven nap közérdekű munkára ítélt a Szekszárdi Járásbíróság halmazati büntetésül egy 17 éves szekszárdi fiatalembert kábítószer birtoklása és jármű önkényes elvétele miatt.

A kép illusztráció! - Forrás: polgaricafe.eoldal.hu

Ha a fent említetteknek saját hibájából nem tesz eleget, akkor azt szabadságvesztésre kell átváltoztatni. Egy nap börtönbüntetésnek négy óra közérdekű munka felel meg - írja a TEOL. Meg kell fizetnie több mint 71 ezer forint bűnügyi költséget is, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A nyolc általánost végzett vádlottat még 2013. augusztusában egy év próbára bocsátották jármű önkényes elvétele miatt. Majdnem pont egy évvel korábban, 2012. augusztusában elkötötte a testvére és annak élettársa által használt autót. Azért ment a decsi házhoz, hogy a testvére kérésére megetesse, megitassa kutyákat. Ezt követően elvette az előszobából az autó indítókulcsát, kihajtott az udvarból, és elindult Őcsény irányába, majd a szekszárdi bekötőútnál visszafordult. Egy enyhe ívű jobbkanyarban azonban lesodródott az útról. Az autó a levegőbe repült, többször megfordult a tengelye körül, a földhöz csapódott, és az árokban állt meg. A sértett szerint a járműben 600 ezer forintnyi kár keletkezett, amely az eljárás során nem térült meg. 

A vádlottat a rendőrök 2013. szeptember 9-én igazoltatták, s mivel furcsán viselkedett, vizeletmintát vettek tőle, amelyben kábítószernek minősülő anyagot találtak a laboratóriumban. Mint a nyomozás során kiderült, a vádlott július 15. és szeptember 9. között legalább öt alkalommal fogyasztott kábítószert. Mivel mindez az autókázás miatt kiszabott próbaidő kezdete után nem sokkal történt, az előző bűncselekmény miatt is felelősségre vonták. Mivel sem a vádlott és védője, sem pedig az ügyész nem fellebbezett, az ítélet jogerős.

 

teol.hu


 

h i r d e t é s