h i r d e t é s

Az ablakpárkány fontosabb, mint gondolnád!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Az ablakpárkány fontosabb, mint gondolnád!

2021. január 14. - 08:20

 

Sokan szinte soha sem gondolnak bele, hogy mire is való az ablakpárkány. Egyszerűen csak egy plusz felületként gondolnak rá, amire pakolhatunk virágokat, hogy napfényt kapjanak. De egy ablakpárkány sokkal több annál, mint egy plusz felület, amire pakolhatunk. Ha benne maradunk ebben a hitben, akkor mi is olyanná válunk, mint akinek mindig minden ablakpárkánya tele van mindennel. Ne kezeljük úgy az ablakpárkányt, mint egy keskeny polcot, már a beépítésnél gondoljunk rá másképp. Mutatom, hogy mire gondolok.

Forrás: redonydiszkont.hu

Az ablakpárkány megvéd

Egy ablakpárkány első számú feladata az, hogy megvédje a falat. Meglepő, de sokat tehet azért, hogy ne kerüljön túl sok nedvesség a fal alsó részeire. Gyakorlatilag elvezeti az esővizet a fal tövétől, így az nem folyik oda, nem fog felvizesedni. Fontos tulajdonsága még, hogy hőszigetelőként is funkcionál. Az ablakok aljánál elhelyezett ablakpárkány kiváló hőszigetelő, bent tartja a hőt a lakásban, nem engedi az ablakok alján kiszönki a hőt. Így egy jó (és megfelelően beszerelt) ablakpárkánnyal sokat spórolhatsz. Nyilván te sem az udvart vagy az utcát akarod fűteni télen.

Egy jó ablakpárkány tartós

Az ablakpárkányokat nem 1-2 évre vesszük és szereljük be, sokkal inkább évtizedekre. Épp ezért olyan anyagból kell készülnie, ami tartós, időtálló, nehezen rongálódik, bírja az időjárás viszontagságait.

Vannak belső és külső ablakpárkányok, melyek ugyanúgy készülhetnek tartós, jó hőszigetelő műanyagból, de kültérre szokták javasolni az alumínium ablakpárkányt is. Ez a két fő anyag, amiből készülnek a párkányok, mert ezek bírják a legtovább amellett, hogy kiváló további tulajdonságaik vannak.

Keress akár kültéri, akár beltéri ablakpárkányt, a Redőny Diszkontnál megtalálod a legkiválóbb műanyag és alumínium ablakpárkányokat, érdemes megnézni a kínálatukat.

Ablakpárkány, ami illeszkedik a környezetéhez, sőt designos

Manapság már a fent említett pozitív tulajdonságaik mellett nagyon sokat számít, hogy egy ablakpárkány hogy néz ki. Sokan szeretik a fehér, minmalista stílusú, sima műanyag ablakpárkányokat. Ezek gyakorlatilag mindenhez mennek, de ez nem azt jelenti, hogy le kellene ragadni egyetlen színnél, egyetlen stílusnál.

Bár vannak, akik fából készült, egyedi beltéri ablakpárkányokkal próbálkoznak, az anyag “kényessége” miatt ezt annyira nem ajánlanám. Nem teheted konyhába vagy fürdőszobába a magas páratartalom miatt, így többféle ablakpárkányt kell beszerelned, ami nem biztos, hogy jól mutat. Viszont erre is van megoldás, méghozzá azok a műanyag ablakpárkányok, amelyek fóliázottak, és ezáltal akár fa- vagy kőhatásúak is lehetnek. A fent említett Redőny Diszkontnál például szép aranytölgy-, dió- vagy akár antracitfóliás ablakpárkányt is beszerezhetsz, méretre készítve.

A lényeg, hogy olyan ablakpárkányt válassz, ami illik a lakás belsőépítészeti megoldásaihoz és a színeihez. Te fogod nézni évekig.


 

Kommentek

h i r d e t é s