h i r d e t é s

Az ateisták kampányt indítanak az őszi népszámlálásra

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Az ateisták kampányt indítanak az őszi népszámlálásra

2022. augusztus 19. - 08:24

A Magyar Ateista Társaság közösségi gyűjtést indít arra kampányra, melynek célja, hogy a 2022 őszi népszámláláson a lehető legtöbben vallják magukat ateistának vagy vallástalannak, ezáltal erősítve a vallástalan közösség érdekképviseletét. 

Forrás: gogetfunding.com

Az ateisták azt szeretnék elérni, hogy magukat kereszténynek vallók aránya – amely 2011-es népszámláláson elérte 54,19 százalékot – ezúttal 50 százalék alá csökkenjen, továbbá az állam és az egyház elválasztását célzó intézkedések, intézmények eltörlése, melyek meglátásuk szerint a kormány politikájának szerves részét képezik.

Akiknek elegük van a „keresztény Magyarország” szólamából, az egyházak és az állam összefonódásából, a régimódi kereszténydemokráciából azoknak fel szeretnénk hívni a figyelmét arra a lehetőségre, hogy a népszámláláson vallhatják magukat kifejezetten ateistának, felekezeten kívülinek, vagy megtagadhatják a válaszadást a világnézeti kérdésre.
Az állam és az egyház elválasztását célzó intézkedések, intézmények eltörlése, megszüntetése a kormány politikájának szerves része, és a "régi vágású kereszténydemokráciában" már a "teremtés rendjére" hivatkozva módosítják a húsvétinek nevezett alaptörvényt. Kormánypárti politikusok és újságírók rendszeresen betegnek, erkölcstelennek, hazaárulónak és nemzettagadónak nevezheti ateistákat; és azt is hangoztatják, hogy a kereszténydemokrata rendszer legfőbb ellensége nem az iszlám, hanem az ateizmus.
Ha minél többen valljuk magunkat ateistának, vallástalannak, akkor politikusok rá fognak ébredni arra, hogy minket is képviselniük kell, így megállíthatjuk a teokratikus tendenciákat.
A kormány, sőt, több ellenzéki politikus szerint is "Európában az ateista is keresztény". Ideje, hogy megmutassuk, nem tagadhatják el az identitásunkat. Mutassuk meg, hogy mi is számítunk!

– olvasható a Go Get Funding nevű adománygyűjtő oldalon közzétett felhívásban.

Hozzáteszik: a KSH-val egyeztettek a világnézeti, vallási kérdéssel kapcsoltban annak érdekében, hogy ne csak az egyházak, hanem az ateista, vallástalan közösség véleményét is vegye figyelembe a hivatal a népszámlálás során, melyre pozitív választ kaptak.

A kezdeményezők 2 és fél millió forintot szeretnének összegyűjteni, melyből a Facebookon futó reklámkampányon túl, szeretnének legalább egy óriásplakátot állítani, valamint tv reklámot készíteni az ateista világnézet felvállalásának népszerűsítésére, melyet társadalmi célú hirdetésként és internetes reklámkampányként juttatnának el az állampolgárokhoz. (Telex)/24.hu


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s