h i r d e t é s

Az átlagos felhasználó kétnaponta mobilbankol

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Az átlagos felhasználó kétnaponta mobilbankol

2019. március 11. - 11:13

Már több mint kétszázezren használják a CIB Bank mobilalkalmazását.

Illusztráció: pixabay.com

Közel Debrecen méretű felhasználótáborral ünnepli harmadik születésnapját a CIB Bank mobilalkalmazása, amelyet továbbra is egyenleglekérdezésre és eseti átutalásra használnak a leggyakrabban. A felhasználók havonta átlagosan 13-14 alkalommal lépnek be az alkalmazásba, amely a 2016-os indulás óta rengeteg funkcióval bővült.

Három évvel ezelőtt startolt el a CIB Bank mobilapplikációja, amelyet 2016-ban, indulása után öt nappal már 1300-an töltöttek le. A CIB anyabankja, az Intesa Sanpaolo hálózatában elsőként Magyarországon kipróbált megoldás még abban az évben kiérdemelte az év mobilalkalmazása címet a Mastercard Az év bankja versenyen. Az indulás után három évvel, 2019 februárjában a mobilapp felhasználóinak száma átlépte a 200 ezres határt. Az alkalmazást használó ügyfelek továbbra is igen aktívak: 70 százalékuk havonta legalább egyszer belép az alkalmazásba, de az átlag a 13-14 látogatás egy hónapban. A legintenzívebb nem meglepő módon a fizetési időszak: a hónap első tíz napjában lépnek be a legtöbben, főleg hétköznap délelőttönként. A döntő többség az egyenlegét ellenőrzi, a második legyakrabban használt funkció pedig az eseti átutalás. Miközben a nők és a férfiak aránya meglehetősen kiegyenlített (47%, illetve 53%), a felhasználók többsége vidéki (65%) és 35 év feletti (70%).

A kezdetek

Az app a kezdetekkor a legfontosabb funkciókkal rendelkezett: egyenleglekérdezés, átutalás és számlák közötti átvezetés, ATM- és bankfiók-információk, árfolyamkalkulátor. De már ekkor voltak benne olyan innovatív megoldások, mint pl. a csekkbefizetés átutalással vagy az ujjlenyomat alapú azonosítás. Ezeket néhány hónappal később a mobilegyenlegfeltöltés, valamint a számla- és kártyaműveletekről tájékoztatást adó ingyenes push üzenetek elindítása követte.

Első mérföldkő: 100 ezer felhasználó

A 100 ezres felhasználói álomhatárt bő egy éves korára érte el az alkalmazás, amelynek letöltői javarészt már akkoriban is aktív felhasználók voltak. Háromnegyedük rendszeresen, minden hónapban legalább egyszer belépett az appba, amely folyamatosan további funkciókkal bővült: elérhetővé vált a napi kis összegek megtakarítását lehetővé tevő, akkor még Dayposit, ma már #withSAVE nevű szolgáltatás, valamint az akár 7 perc alatt megkapható, az appon keresztül teljesen online igényelhető személyi kölcsön. Utóbbi már az első hónapban elérte az összes folyósítás 8%-át (jelenleg pedig már a folyósítások negyede mobilappon történik).

A digitalizációs program 2017 szeptemberében érkezett újabb mérföldkőhöz. Az ekkorra már több mint 126 ezres felhasználói táborral rendelkező, átlagosan 2,5 másodpercenként meglátogatott alkalmazást modellként használva indították el a bank reszponzív internetbanki felületét, a CIB Bank Online-t, amely az applikációban már megismert és elfogadott felépítést és funkciókat követte.

Több mint ezer teljesen online igényelt személyi kölcsön

2018 áprilisában már az ezredik személyi kölcsönt igényelték a mobilappon keresztül, amelynek átlagos összege megközelítette a bankfióki igénylések szintjét.

Egy félévvel később ismét új funkciókat kapott az alkalmazás, amelyet akkor már 180 ezren használtak. A hazai piacon úttörőnek számító #withPAY lehetővé tette az utalást a bankszámlaszám ismerete nélkül, telefonszám alapján, de a megújult applikációban kezelhetővé váltak a befektetések és a betétlekötések, láthatók lettek a biztosítások, elérhetővé vált a SEPA átutalás.

Az alkalmazás, melyet mára már több mint 200 ezer felhasználó töltött le, folyamatosan új funkciókkal bővül majd a következő időszakban is.