h i r d e t é s

Az ausztrálok lezárták a maláj utasszállító utáni keresést

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az ausztrálok lezárták a maláj utasszállító utáni keresést

2017. október 03. - 07:27

 

Kudarcba fulladt a 1046 napos kutatómunka.

Forrás: 444.hu

Ausztrália lezárta a 2014-ben eltűnt maláj utasszállító utáni keresést, a szakemberek zárójelentésükben elismerték: a kutatás kudarcba fulladt.

A Malaysia Airlines MH370-es, Pekingbe tartó járata 2014. március 8-án tűnt el 239 emberrel a fedélzetén röviddel az után, hogy felszállt Kuala Lumpurban.

Feltételezések szerint az eredeti útvonalról letérve, azIndiai-óceán déli részén zuhant le.

Ausztrália, amely a víz alatti keresést vezette, valamint Malajzia és Kína januárban függesztette fel - az utasok hozzátartozóinak tiltakozása ellenére - az utasszállító roncsai utáni sikertelen kutatást, amely 200 millió ausztrál dollárt emésztetett fel. Az ATSB keddi jelentésében részletezte akudarcba fulladt 1046 napos kutatómunkát.

Malajzia ugyanakkor augusztusban közölte, hogy ajánlatot kapott a kutatómunka folytatására az Ocean Infinity nevű magáncégtől, amely a tengerfenéki keresésre szakosodott.

"Az MH370-es szerencsétlenségének okai bizonyossággal nem állapíthatóak meg, amíg a repülőgépet meg nem találják" - olvasható az Ausztrál Közlekedésbiztonsági Hivatal által megfogalmazott dokumentumban.

"Szinte felfoghatatlan és társadalmilag bizonyosan elfogadhatatlan a modern repülés korszakában ... , hogy egy nagy utasszállító eltűnjön és a világ ne tudjon róla, mi történt a repülőgéppel, valamint utasaival" - teszi hozzá a jelentés. (MTI) / origo.hu


 

h i r d e t é s