h i r d e t é s

Az "autós koncertek" kívül esnek a rendezvénystopon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az "autós koncertek" kívül esnek a rendezvénystopon

2020. június 05. - 11:33

 

Az operatív törzs pénteken a hét utolsó tájékoztatóját hirdette meg, fontos bejelentéseket ígérve.

Operatív törzs - Forrás: Magyarország Kormánya / Facebook

Kiss Róbert, az ügyeleti központ munkatársa megerősítette: az osztrák, a cseh és a szlovák területekről Magyarországra érkezők korlátozás nélkül hazatérhetnek, nem kell karanténba menni - az intézkedés kölcsönös.

Jelezte, tarthatók "autós koncertek", mivel ezekre nagy igény van, ezek kívül esnek a rendezvénystopon.

Már tízezer alatt van az elrendelt házi karanténok száma, a karanténban érintettek mintegy 10 százaléka használja a mobilos távellenőrzési lehetőséget.

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, a gyógyultak száma örvendetesen növekszik, az aktív fertőzöttek száma pedig ugyanígy csökken. 

A friss fertőzöttek közül 6-an budapestiek - ismertette még. A többiek három megyéhez tartoznak.

100 ezer főre vetítve még mindig csak Budapesten van 100 fő fölött a koronavírus-fertőzöttek száma. Országosan 45 ez a szám, az elhunytak száma - ugyancsak 100 ezer főre vetítve - 5.

Müller Cecília bemutatta az alábbi térképet is.


Forrás: koronavirus.gov.hu

A további térképeket ITT lehet megtalálni.

Az idősotthoni látogatásról csütörtökön már beszélt, a legfontosabbakat pénteken is megismételte. Nyomatékosította, hogy ha több fekvőbeteg van egy idősotthoni szobában, egyszerre csak egy látogató érkezzen, maszkban, kezet mosva és fertőtlenítve.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az idősotthoni kijárási korlátozás továbbra is fennáll. A fekvőbeteg-ellátó intézményben pedig továbbra sem oldják fel a látogatási tilalmat.

A ballagásokkal kapcsolatban is bejelentést tett:

"Természetes igény, hogy a fiatalok szeretnének búcsút venni attól az intézménytől, ahová éveken át tartoztak, és az élménytől nem szeretnénk őket megfosztani. Lehetővé tesszük azt, hogy a távolságtartás és a higiénés szabályok betartásával elballaghassanak. De minden szabályt be kell tartani. A szülők részvétele nem javasolt" - mondta. (infostart.hu)


 

h i r d e t é s