fbpx Az eddigi legnagyobb DDoS támadását hiúsította meg a Microsoft | CIVILHETES

h i r d e t é s

Az eddigi legnagyobb DDoS támadását hiúsította meg a Microsoft

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Az eddigi legnagyobb DDoS támadását hiúsította meg a Microsoft

2021. október 13. - 06:28

 

A Microsoft szakembereinek egy 2,4 Tbps sebességű szolgáltatásmegtagadással járó támadást sikerült megfékezniük augusztusban.

Fotó: Coolcaesar/wikipedia

A kibertámadás az európai Azure felhőszolgáltatás júzereit célozta meg, és 140 százalékkal erőteljesebbnek bizonyulhatott volna, mint a 2020-ban feljegyzett attak, ám szerencsére sikerült elkerülniük a fennakadásokat – írta a The Verge portál.

A Microsoft szerint legalább tíz perce zajlottak az események, amikor 2,4 Tbps végsebességig kúszott a DDoS adatfolyamának erőssége, amit egy botneten, vagyis egy masszív szervergéphálózaton keresztül hajtottak végre.

Az Azure végig online maradt, a redmondi techóriás mérnökeinek hála pedig nem tudták lekapcsolni a felhőszolgáltatást, hiába intézték a támadást az előzetes információk alapján több mint 70 ezer különböző forrásból, melyek között maláj, vietnami, japán, kínai és amerikai címek is szerepeltek.

Az elmúlt hónapokban jelentős módon felszaporodtak a nagyobb vállalatokat ért kibertámadások, legutóbb a Twitch streamelési platform forráskódja és a csatornák fizetési adatai szivárogtak ki hashelt jelszavakkal együtt, ismeretlen hackerek pedig ransomware-ekkel bombázták a kórházakat, mely akció során egy csecsemő életét vesztette. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s