h i r d e t é s

Az egészséges mosolyért

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az egészséges mosolyért

2015. július 04. - 09:45
0 komment

 

Fogaink érdekében fontos a megfelelő szájhigiénia.

A különböző italok, dohányzás nem tesznek jót, a fogzománcnak. A tökéletes mosolyra mindenki vágyik, ám ahogy múlnak az évek, egyre több fejtörést okoz, hogy hogyan óvhatnánk meg fogaink fehér ragyogását. Néhány tipp a csillogó mosolyért - írja a sztárklikk.

Mellőzni kell azokat az italokat, amelyek elszínezhetik fogzománcainkat. Tartózkodjon a kávézástól, teázástól, vörösbortól. Ha valaki nem tud lemondani róluk, akkor fogyasztásuk után alaposan öblítse ki a száját. Nem mindig van lehetőség fogat mosni, kimenni a mosdóba, ilyenkor segítség egy alma vagy zellerszár. A ropogós zöldségek, gyümölcsök segítenek megtisztítani a fogakat.

A fogzománc színe genetikailag kódolt. A fogorvosnál sokba kerül a fogfehérítő eljárás és minden évben ismételni kell, hogy megmaradjon a szép fogzománc. Otthoni gyors megoldás a szódabikarbóna. Egy teáskanál szódabikarbónát elkeverni a drogériában kapható fogporral s ezzel a keverékkel hetente egyszer,kétszer fogat mosni. Gyönyörű fehér lesz és a fogkövet is eltávolítja.

Az eper is kiváló fogfehérítő. Egy epret össze kell törni villával pépesre,hozzáadni egy teáskanál sütőport s evvel a keverékkel bekenni a fogakat. 5 perc után lemosni s alaposan fogat mosni. Az eper almasav tartalma kiváló fehérítőhatással bír. Eltávolítja a kávé és tea által okozott foltokat.

Segítség a jó fogkefe kiválasztása is. Az elektromos fogkefe használatával tiszták és egészségesek lesznek a fogaink. A forgó fogkefefej mindenhová eljut, alaposan sikál és a hátsó fogakat is elérjük vele.
A fogak egészségének megóvásához fontos, hogy sok vizet igyunk. Legjobb a Fluorid tartalmú ásványvíz, mivel a fluor erősíti a fogzománcot.

Csökkentsük a fogakat rongáló élelmiszerek fogyasztását. Ilyenek a cukrok, savanyú és savas ételek. Bogyós gyümölcsök (fekete áfonya, málna) citrusfélék (bár egészségesek, de nagyon savasak) szénsavas cukros üdítő, szárított gyümölcsök (rágás után rátapadnak a fogakra és elősegítik a fogak romlását s a fogzománc sérülését). 

Ne ijedjen meg, nem kell lemondani a nassolásról sem. Ártalmatlan és nyugodtan beiktathatjuk a cukor menetes rágógumit (serkentik a nyáltermelődést) nem savas gyümölcsöket (ananász, sárgabarack,eper), sózatlan mogyorót és egyéb olajos magvakat.

 

sztarklikk.hu

Posted by SEJT on 2015. július 4.

 

h i r d e t é s