h i r d e t é s

Az Eggenhofer család – Könyvbemutató

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az Eggenhofer család – Könyvbemutató

2020. január 16. - 13:59

 

Békével, nyugalommal, értékes munkával teljes boldog Új Esztendőt kívánva szeretettel várjuk a 2020-as évben első rendezvényünkre! Esztergomi családok sorozatunk 3. kötetérnek bemutatására  hívjuk! HJVK

Katt a képre nagyításért!

„Esztergomi családok sorozatunk újabb kötetéhez érkeztünk. Az Eggenhofer família ismét egy olyan család, melynek nemzedékei nőttek fel Esztergomban, illetve a környéken, kiemelkedő alakjai a városért, a városnak dolgoztak, s számtalan köztiszteletnek örvendő, kiváló sarja nőtt ágas-bogas családfájukon, akikre tágabb hazánk is méltán büszke lehet.

Eggenhofer Terézia például a magyar nők közül elsőként foglalkozott hegymászással a 19. század vége felé, ifj. Eggenhofer József tervezte újra a bencés gimnáziumot, a kórházalapító Gönczy Béla keresztfia, dr. Eggenhofer Béla 1948-ig irányította az új kórházat… és még sorolhatnám, de felesleges is: ez a könyv nekik állít emléket. Köszönet érte dr. Osvai Lászlónak és Eggenhofer Kingának, akik áldozatos, fáradhatatlan kutatómunkával olyan kötetet állítottak össze, mely érdekes, fordulatos olvasmány nem csak a család, a leszármazottak, hanem Esztergom város, a város környéke története iránt érdeklődőknek is.” (Kovátsné Várady Eszter)

A szerzőkkel Bánhidy Vajk beszélget. A könyv a helyszínen kapható.

vkesztergom.hu


 

h i r d e t é s