h i r d e t é s

Az elmaradt köszönöm!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az elmaradt köszönöm!

2015. január 22. - 01:00
0 komment

 

Lehet nem tartozunk a város "elitjéhez", de az itt lakók közé biztos!

Mióta kifejeztük tiltakozásunkat a náci elvekkel szemben a Művelődési Ház (Zsinagóga) vezetőjének szemében szálkává váltunk. Vélhetően ez a szálka nyomott meg valamit nála a mai napon. A városba menet

szemet szúrt a Művelődési ház háta mögött egy szemét kupac. Korábban itt egy WC ülőkét fényképeztünk (az már szerencsére nincs ott.).

Lesétáltunk és legnagyobb megdöbbenésünkre egy komplett iskolatáskát láttunk, teljes felszereléssel, tankönyvekkel és füzetekkel.

Az egyik tankönyvön látható a könyv gazdája, vélhetően övé lehet az iskolatáska.

Egészen véletlenül a fotók elkészítése után belebotlottunk a Művelődési Ház igazgatójába. Elmeséltük neki az itt tapasztaltakat és megdöbbentünk a reakcióján. Először megköszönte a figyelmességünk és ígérte, hogy összeszedik a szétszórt tankönyveket és értesítik az illetékes iskolát. Az intézményvezető második mondatában kérdőre vont bennünket azzal kapcsolatban, hogy miért fotózunk. Gyanúsak vagyunk neki, csak úgy itt sétálgatunk és mindenfélét fényképezünk. Szerintünk nem az övét, hanem a közét fotóztuk és ez ma még nem tilos, vagy nem tették még ki a tiltó táblát! Jót szerettünk volna cselekedni, de rosszá minősített bennünket a kis hatalmasság, amit kikérünk magunknak és elvárunk egy bocsánat kérést. Az intézmény vezetőnek eszébe sem jutott az az egyszerű kérdés, hogy vajon mióta van ott a táska, hányan kereshetik és ez mennyire fontos a kisgyereknek!

Nekünk elég lett volna egy őszinte köszönöm, ami a táskára és a megtalált szemétre vonatkozott volna, de ez elmaradt!

Lelke rajta!

{flike}


 

h i r d e t é s