h i r d e t é s

Az előkészületek tervezésének az előkészítése megkezdődött

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Az előkészületek tervezésének az előkészítése megkezdődött

2019. szeptember 07. - 06:59

 

Volt egy projekt, ami az "Esztergom árvízvédelmének fejlesztése I. ütem" hangzatos nevet kapta, több mint 9000 millió forintba került, és a tervek szerint 2019. júluis 31-én kellett elkészülnie.

Nagyobb méretért kattintson a képre!

Nos, ez nem történt meg, de annyira igyekezett törölni a köztudatból az Országos Vízügyi Főigazgatóság, hogy az egészet törölte a honlapjáról. A CIVILHETES az árvíz-projekt honlap adatai alapján még júliusban írta meg, hogy mikor készül el a gát.

Szeptember 5-én, Vecskó Judit a Szeretgom Egyesület szentgyörgymezői képviselő-jelöltje egy Facebook posztban olyan kérdéseket fogalmazott meg a gátépítéssel kapcsolatban, amely az ott élők mindennapi életét jelentősen befolyásolni fogják. Többek között a tájékozttás teljes hiányára hívta fel a figyelmet és megkérdezte azt is, hogy a körzet mely utcáit fogják igénybe venni az építkezés folyamán.

Szeptember 6-án a NER-szócsövön keresztül reagált a Fidesz az esztergomi képviselő-jelölt által felvetett problémára.

Mintegy 900 milliós forrást biztosított a Kormány egy a napokban meghozott döntése arra, hogy megkezdődhessen végre az esztergomi gát építésének előkészítése. Ezt Hernádi Ádám jelentette be facebook oldalán.
Megtudhattuk azt is, hogy az eddig feltételesen, előzetesen előirányzott 9 milliárd forint az építéshez már nem elegendő, ezért a kivitelezés egy magasabb összegű, az Országos Vízügyi Főigazgatóság új közbeszerzése alapján indul majd meg.

- most olyan világot élünk, hogy az Esztergom számára kiemelten fontos témákról a Fidesz tájékoztatása a Facebookra korlátozódik. A cikk írásakor az OFV honlapján érdemi információt nem találtunk.

Időközben az is kiderült, hogy a legalacsonyabb ajánlat is több mint kétszerese annak az összegnek, amennyiért megépíteni tervezték a védművet. Egy szolnoki cég adta a legjobb ajánlatot az Esztergom árvízvédelmének fejlesztése I. ütem tárgyú közbeszerzésre, amelyet az Országos Vízügyi Főigazgatóság hirdetett meg.

A legjobb ár-érték arányt tartalmazó érvényes ajánlatot benyújtó KÖTIVIÉP'B Kft. ajánlattevő által megajánlott egyösszegű ajánlati ár ( nettó 13.228.650.792,- Ft) meghaladja az Ajánlatkérőnek az eljárás eredményéről szóló döntés meghozatalának időpontjában rendelkezésére álló fedezet összegét (nettó 5.969.774.803,- Ft).

Egy biztos, gát lesz és nagyon nagyon sok pénzbe fog kerülni. A kérdés az, hogy mikor.


 

h i r d e t é s