h i r d e t é s

Az első képek a kimentett thai gyerekekről

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az első képek a kimentett thai gyerekekről

2018. július 11. - 19:43

 

A thai kormány nyilvánosságra hozott néhány fotót a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerből több mint két hét után kihozott ifjúsági focicsapat tagjairól. - írja a gepnarancs.hu.

Forrás: gepnarancs.hu/hvg.hu

Nyolcan közös kórteremben

A nem túl jó minőségű fotók tanúsága szerint nyolc gyereket közös kórteremben helyeztek el a Chiang Rai-i kórházban. Karanténban vannak, mert a trópusi barlangokban nyüzsögnek az olyan kórokozók, amelyek akár halálos fertőzést okozhatnak.

Három napon át mentették a fiúkat

A fiúk nyugtatót kaptak, mielőtt a három napon át tartó mentőakció során kihozták őket a barlang gyomrából. Vasárnap és hétfőn négyen-négyen szabadultak ki, kedden pedig a további négy gyereket és felnőtt edzőjüket mentették ki.

Pánik ellen erős nyugtatókat kaptak

A BBC most a mentésben részt vevők beszámolói alapján ír arról, hogy a 11-16 éves fiúkat erősen begyógyszerezték, nehogy a hat órás úton – amelynek során többször víz alá kellett merülniük, és oxigénpalack segítségével lélegezniük – bepánikoljanak. Ezután hozzákötötték az őket kísérő két segítő egyikéhez, s így vezették át őket a szűk barlangi folyosókon. Azokon a részeken, ahol nem volt szükség a búvárfelszerelésre, a fiúkat a mentőcsapat más tagjai hordágyakhoz szíjazva szállították.

Egyiküknél sem tapasztalták komoly fertőzés jeleit

A fiatal focisták – bár tíz nap után rájuk találtak, így végre ennivalóhoz juthattak – nagyon lefogytak. Az első és második napon kimentett gyerekek a gyomrukat kímélő diéta után már fogyaszthatnak hagyományosan fűszerezett thai ételeket. A harmadik csoport tagjai – köztük a legkisebb, csupán 11 éves fiúcska – azonban egyelőre nem. Őket még szerdán is vizsgálták, de komoly fertőzés jeleit egyikük sem mutatja.

A még vasárnap kiszabadult négy gyerek már a családjával is találkozhatott.

A kórházban a fiúkkal nem csak orvosok, pszichológusok is foglalkoznak.

gepnarancs.hu/hvg.hu


 

h i r d e t é s