h i r d e t é s

Az EP alelnöke nem adna pénzt az Orbán-kormánynak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az EP alelnöke nem adna pénzt az Orbán-kormánynak

2022. május 22. - 16:51

Szerinte Magyarország nélkül kellene megcsinálnia az olajembargót az EU-nak. 

Katarina Barley - Forrás: MTI/EPA/Hayoung Jeon

A többi 26 uniós tagállamnak most Magyarország nélkül kellene az Oroszország elleni olajembargót kezdeményeznie – mondta Katarina Barley német szociáldemokrata politikus, az Európai Parlament alelnöke a Deutschlandfunknak a Magyar Hang szerint.

Hozzátette, hogy ez persze egyáltalán nem ideális, de Orbán Viktort csak sok pénzzel fogják tudni rávenni arra, hogy beleegyezzen az olajembargóba, és ez a pénz aztán az ő cimborái között lenne elosztva. Ebbe nem szabad belemennie az EU-nak, tette hozzá.

Magyarország mellett Csehország, Szlovákia és Bulgária is különösen érintett lenne. Ez a három állam azonban az EU-val közösen próbál megoldásokat keresni, „egyedül Magyarország használja ezt politikai játszmáira, és arra is, hogy ismét többletpénzt irányítson Magyarországra” – mondta Barley. Orbán Viktor az uniós Helyreállítási Alapból a jogállamisági problémák miatt zárolt támogatásokat akarja így kompenzálni – vélekedett.

A magyar kormány egyelőre nem hajlandó megszavazni az uniós olajembargót arra hivatkozva, hogy az tönkretenné a magyar gazdaságot, valamint általános és jelentős áremelkedéshez vezetne. Az EU támogatásokat adna Magyarországnak azokra az infrastrukturális beruházásokra, amelyek az orosz olajról való leváláshoz szükségesek. További részletek laptársunk, a Privátbankár.hu cikkében olvashatók. (mfor.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s