h i r d e t é s

Az épületfotózás rejtelmei

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Az épületfotózás rejtelmei

2019. február 20. - 06:37

 

Mai cikkünk ihletője, Jancsó Gergely, építészeti és enteriőr területekre specializálódott fotós, aki iskolás kora óta megszállottja a fényképezésnek. 

Kezdetekben csak hobbiként szolgáló elfoglaltságból mára szakma, sőt, hivatás lett, Gergely profi fotósként nagynevű, világhírű szállodaláncokkal és más cégekkel dolgozik együtt. Munkájának köszönhetően szebbnél szebb helyekre utazhat, ahol rendszeresen készít képeket építészeknek, tervezőknek és kivitelezőknek is, végig követve akár teljes lakásfelújításokat vagy házépítéseket is.

A művészről

A fotós Jancsó Gergely már gimnazista korában, 15 évesen beleszeretett a fotózásba és azóta ez az a tevékenység, amelyben leginkább örömét leli. Hamar rájött, hogy biztosan ezzel szeretne foglalkozni a lehető legmagasabb szinten, így rengeteg munkával és kitartással kitanulta a szakma csínját-bínját.

Profi fotósként azóta beutazta a fél világot, a legtöbbek számára nagyon nehezen elérhető, egzotikus országok különleges épületeit fotózhatta. Az épületfotózás mellett szállodák és tervezők megrendeléseit is fogadja, így portfóliója igen sokszínű. Tudását, tippjeit 2016 óta Youtube csatornán is megosztja az érdeklődőkkel, melynek ma már több, mint 17 000 feliratkozója van, 2017 óta pedig saját fotós iskolájának létrehozásán dolgozik. Munkái nagyrésze minimalista és letisztult, véleménye szerint az üzenet így jut át leginkább a befogadóhoz, a lehető legerősebb reakciót kiváltva.

Az épületfotózás jelentősége

Manapság az épületfotózás már szinte ugyanolyan fontos részévé vált az építkezési vállalkozásoknak, befektetéseknek és ingatlanfejlesztéseknek, mint az építkezés és értékesítés bármelyik másik része. A technika fejlődésével minden iparág átalakult kissé, ez az építőiparban és ingatlankereskedelemben sem történhetett másképp. Míg régebben a potenciális vásárlók elmentek szinte minden szóba jövő épületet vagy lakást személyesen megtekinteni, ellenőrizni, addig ma már az internet segítségével több száz hirdetést és lakást, fényképet görgethetünk át pár óra alatt.

Emiatt rendkívül fontossá vált a hirdetők számára, hogy a lehető legjobb képek kerüljenek fel az internetre és a hirdetésbe az épületről vagy lakásról, mivel a vásárlók másodpercek alatt, ránézésre döntenek arról, érdemes-e egyáltalán megnyitni vagy végigolvasni egy hirdetést. Egy-egy profin elkészített és beállított fénykép tehát rengeteg plusz érdeklődőt tud bevonzani, míg egy előnytelen, hangulattalan fotó megfoszthat minket potenciális vásárlók tömegétől.

Az épületfotós célja

A Gregimages megrendelői nem csak dokumentációval, de reklám vagy referenciaanyagok elkészítésével is gyakran fordulnak Gergelyhez. Fotóival nem egyszerűen megmutat egy-egy szobát, épületet vagy építkezést, hanem olyan beállításokat talál és épít, amelyeken keresztül tiszta üzenetek juthatnak el a fotó megtekintőjéhez, vizuális formában. Köszönhetően annak, hogy ő maga is vállalkozó, tisztában van az üzleti döntések nehézségégeivel és súlyával, így különösen figyel arra, hogy 100%-ban tudja teljesíteni megbízói kéréseit, ebben pedig eddig mindig sikerrel járt.


 

h i r d e t é s