h i r d e t é s

Az érkező hidegfront előtt egyre melegebb lesz a helyzet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az érkező hidegfront előtt egyre melegebb lesz a helyzet

2022. június 20. - 05:30

Hétfőn tetőzik a kánikula, majd este északnyugatira fordul és megerősödik a szél, egy hidegfront éri el az országot.

Ma is napos időre számíthatunk, de főleg a késő délutáni óráktól nyugat, északnyugat felől már egyre több magasszintű felhőzet is fölénk sodródhat, és később egy hidegfront szakadozott felhőzete is eléri hazánkat. Főként a Dunántúl nyugati területein fordulhat elő zápor, zivatar. Napközben többfelé megélénkül a déli, délnyugati szél.
Késő délutántól a front mentén északnyugatira fordul a légáramlás, és már erős, zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között valószínű. Késő estére 21 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

Hétfőn tetőzik a kánikula, estére pedig egy hidegfront jön.

A nagy melegben sokaknál jellemző lehet a fejfájás, szédülés, hányinger - ilyenkor hűvös, árnyékos helyre húzódjanak be! A hidegfront késő délután okozhat ingadozó vérnyomást, rosszullétet, mellkasi panaszokat.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok.

Továbbra is ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 11 és 15 óra között extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a napon való tartózkodást!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s