h i r d e t é s

Az esernyőre továbbra is szükség lehet, olykor a szél sem nyugszik

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Az esernyőre továbbra is szükség lehet, olykor a szél sem nyugszik

2019. január 29. - 06:11

 

A következő napokon változékony időben lesz részünk. A nappali felmelegedés erősödik, az ország több pontján átlag feletti hőmérsékleteket mérhetünk. - írja az Időjárás.hu

Illusztráció: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kedden délelőtt többfelé felszakadozik a felhőzet, a Tiszántúlon maradhat borult az ég. Jelentős mennyiségű csapadék nem várható. Délután a gyengén felhős és erősen felhős területek egyaránt jelen lesznek, északkeleten és délnyugaton hózápor, havas eső zápor kialakulhat. Helyenként megélénkül az északnyugati szél, a legmelegebb órákban 1, 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Kedden időjárási front nem érkezik fölénk, az időnként megélénkülő szél fejfájást okoz az arra érzékenyeknél. - írja a meteoklinika.hu

Kedden front nem ront az élettani helyzeten, az enyhe időben elsősorban a Dunántúlon jelentkezhetnek gyenge melegfronti jellegű tünetek – fejfájás, fáradékonyság és alvászavar. A szélre érzékenyek mérsékelten nehéz napra számíthatnak, a Dunántúlon a megélénkülő, időnként megerősödő szél erős fejfájást okozhat, emellett ingerlékennyé és nyugtalanná válhat. A panaszok mérséklése érdekében fogyasszon több folyadékot és próbálja meg tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket.

Az éjszakai időszakban erősen lehűl a levegő, több helyen számíthatunk fagypont alatti hőmérsékleti értékekre, északkeleten és a nyugati tájakon pára és köd képződhet. A hideg, nyirkos időben kopásos eredetű ízületi bántalmak léphetnek fel, melyek a következő napokon is megnehezíthetik az ízületesek napjait.

Az időjárás kedvez a szabadtéri programoknak, a napos időszakok kedvezően hathatnak hangulatára, de a szeles tájakon továbbra is alacsony lesz a hő-és komfortérzet. Megfelelő öltözet esetén ajánlott akár hosszabb időt a friss levegőn tölteni!

Ne feledkezzünk meg arról, hogy járványidőszak van: az influenza intenzíven terjed, most nagyon fontos a megfelelő higénia betartása mellett az immunrendszer folyamatosan erősítése.

A közlekedés során a pára és ködfoltok okozzák a fő veszélyt, emellett napkeltekor és napnyugtakor a napsütés is zavaróan lehet. A párás, ködös tájakon romlanak a látási viszonyok és nedvessé válhat az úttest, a balesetek elkerülése érdekében vezessen a megszokottnál lassabban és körültekintőbben!

Vezető tünet a mai napon: migrén. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s