h i r d e t é s

Az Európa Tanács megerősítette: Orbán megszavazta a kvótákat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az Európa Tanács megerősítette: Orbán megszavazta a kvótákat

2016. október 04. - 15:07
1 komment

 

Az Európai Tanács (ET) elnöke hivatalos levélben erősítette meg, hogy februárban Orbán Viktor is megszavazta a kvótákat, amikor igennel voksolt a testület erről szóló határozatára – közölte a Demokratikus Koalíció szóvivője.

Gréczy Zsolt keddi sajtótájékoztatóján elmondta: Molnár Csaba, a DK alelnöke Donald Tuskhoz fordult az ügyben.

Válaszlevelében az Európa Tanács elnöke megerősítette: a magyar miniszterelnök is igennel szavazott arra a határozatra, amelyikben az is áll, hogy "valamennyi, tavaly decemberben elfogadott intézkedést a lehető leggyorsabban végre kell hajtani, a migránsok unión belül történő áthelyezésekre vonatkozó határozatokat, valamint a visszaküldést és visszafogadást biztosító intézkedéseket is beleértve".

A levél szerint a miniszterelnököket és elnököket tömörítő Európai Tanács egyhangúan fogadta el a határozatot, vagyis  a dokumentumot Orbán Viktor is aláírta.

A népszavazás érvénytelensége ilyen szempontból még szerencsés is a magyar kormányfő számára, mert nem kell szembemennie saját korábbi döntésével, a kvóta elfogadásával – fogalmazott Gréczy Zsolt. Arra is kitért, hogy a pozsonyi uniós csúcson az is kiderült, hogy nem lesznek kötelező kvóták.

Kijelentette: Orbán Viktor magyarázattal tartozik az országnak, hogy

miért hazudta magát kvótaellenes politikusnak és miért kezdeményezett népszavazást a saját döntése ellen

propeller.hu


 

1 komment


Kommentek

h i r d e t é s