h i r d e t é s

Az igazán profi szegélyvágó jellemzői

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Az igazán profi szegélyvágó jellemzői

2024. február 15. - 09:14

Amennyiben úgy döntünk, hogy szabadtéri területtel rendelkező családi házba költözünk, ami fűvel van bevetve, akkor bizony számítanunk kell arra, hogy lesz egy feladatunk, amit rendszeresen el kell végeznünk. Ez pedig nem más, mint a fűnyírás.

hq-budapest.hu

Ez rendszerint egy olyan teendő, amiért a legtöbbünk nem rajong, hiszen a hagyományos eszközökkel sok időt és sok energiát igényel. Ugyanakkor szerencsére ma már rendelkezésünkre állnak azok a könnyen használható, profi készülékek, amikkel sokkal élvezetesebbé tehető a munka.

Ezek közé tartoznak többek között a Husqvarna - Budapest webshopból beszerezhető szegélyvágók is, amik lehetőséget adnak arra, hogy a szegélyek mentén, illetve a szűkebb részeken is gondosan lenyírjuk a fűszálakat. Mit érdemes tudni róluk? Milyen sajátos jellemzőik vannak? Mostani cikkünkben erről fogunk egy kicsit részletesebben is mesélni, érdemes lesz velünk tartani.

Kényelmes zsinóradagolás

A szegélyvágók használata során igencsak kellemetlen problémát okozhat az állandó zsinóradagolás. Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk tenni, le kell tennünk a készüléket és kézzel kell elvégezni a műveletet, ami nagymértékben lassítja a munkavégzést.

Ha viszont egy profi készüléket választunk, ami rendelkezik az úgynevezett Tap-n-Go funkcióval, akkor nincs szükség erre az időigényes műveletre. Elég csak nekiütni a nyírófejet a talajnak a zsinór adagolásához.

Egy mozdulattal csatlakoztatható kiegészítők

Sok esetben jó szolgálatot tesz, ha a szegélyvágóhoz különböző tartozékok is rendelkezésre állnak, amiket könnyedén, jóformán egy mozdulattal tudunk csatlakoztatni a készülékhez. Ennek köszönhetően egy igazán sokoldalú munkaeszközt kapunk, a sövénynyírást követően akár a magassági vágást, a lombfúvást vagy az ágvágást is elvégezhetjük.

Magasított fogantyú és alacsony rezgés

Az, hogy a szegélyvágónk milyen fogantyúval rendelkezik, sok tekintetben meghatározza a munkavégzés menetét, kényelmét. Az igazán profi készülékekhez kapunk egy magasított fogantyút is, ami így egy kicsit messzebb helyezkedik el a szerkezettől - ez a megoldás hatékonyabbá teheti a munkát.

Továbbá úgynevezett rezgéselnyelő lengéscsillapítókkal is rendelkeznek, aminek köszönhetően kisebb lesz a gép rezgése. A mérsékelt rázkódás kíméli a kezeinket.

Döntsünk a profi gépek mellett!

Ha az udvarunkon a megfelelő módon akarjuk lenyírni a füvet, akkor mindenképp szükségünk lesz egy kiváló minőséget képviselő szegélynyíróra is. Egy ilyen gép birtokában ugyanis a szegélyek, lépcsők, járdaszigetek és egyéb, lehatárolt vagy szűkös helyeken is kényelmesen le tudjuk vágni a fűszálakat. Ennek köszönhetően pedig szép, esztétikus végeredményt érhetünk el.

Ha pedig olyan készüléket választunk, amire igazak a fent említett jellemzők, akkor nemcsak a végeredményben fogunk gyönyörködni, hanem a munka is sokkal egyszerűbb és nem utolsósorban élvezhetőbb lesz.