h i r d e t é s


Az indián nyár még odébb van

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az indián nyár még odébb van

2017. szeptember 24. - 07:49

 

Zömében borongós időre számíthatunk, szórványosan eső, zápor alakul ki. - írja az Időjárás.hu.

A jövő hét elején lassú javulás kezdődik az időjárásunkban.

Délelőtt többnyire erősen felhős lesz az ég, csak kisebb esőre, záporra számíthatunk.

Délután erősen felhős lesz az ég, legfeljebb keleten vékonyodhat el a felhőzet, főleg nyugaton szórványosan eső, zápor alakul ki. Mérsékelt lesz az északkeleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 19 fok között várható.

Lassú melegedés kezdődik hétfőn

Hétfőn tovább vékonyodik, csökken a felhőzet, pár órára kisüt a nap. Nyugaton számíthatunk tartósan felhős időre és ott elszórtan kisebb eső, zápor kialakul. Megélénkül az északkeleti szél. 17, 23 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Vasárnap továbbra is kettősfront hatásával kell számolni, főleg az ország nyugati felén intenzíven jelentkezhetnek az ehhez köthető panaszok, a keleti tájakon a fronthatás gyengülése várható. - írja a meteoklinika.hu.

Amennyiben az érzékenyek körébe tartozik, akkor fejfájás, migrén léphet fel, illetve álmosabbnak, bágyadtabbnak érezheti magát. A panaszok ellen jó megoldás lehet a nap első felében elfogyasztott, egy-két csészényi zöld tea. Napközben fogyasszon sok folyadékot, tiszta víz vagy borsmenta tea formájában. Étkezés során válasszon inkább sok zöldségfélét és gyümölcsöt, ezek közül a magasabb víztartalmúakat részesítse előnyben. A túl zsíros és fűszeres fogások most kerülendők. Növelje meg a C-vitamin bevitelt is, ezen kívül pedig tojást és brokkolit, valamint halat is ajánlott a szokásosnál többet enni.

Az ízületi panaszok nem mérséklődnek számottevően. A mért értékeknél pár fokkal alacsonyabban alakul a hőérzet, a változékony időben ingadozó komfortérzet, hangulat a jellemző. Az allergiások állapota kedvezően alakul. A légszennyezőanyagok koncentrációja alacsony. A változékony időben öltözzünk rétegesen!

A közlekedés során vizes, nedves útszakaszokkal, amik területén megnövekszik a féktávolság. Az egyeseknél fellépő koncentrálási problémák hatására is kissé növekszik a balesetveszély, javasolt a nagyobb követési távolság használata, illetve vezessen a megszokottnál lassabban!

 

meteoklinika.hu / idojaras.huh i r d e t é s

betöltés..

;