h i r d e t é s

Az informatikai és telekommunikációs állások gombamód szaporodnak!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Az informatikai és telekommunikációs állások gombamód szaporodnak!

2023. május 17. - 09:39

Talán nem meglepő, de az internet térnyerésével egyre több olyan munkakör jelenik meg a munkaerőpiacon, amelyek kifejezetten az internetes és telekommunikációs szaktudást igénylik. Nem is olyan érthetetlen ez akkor, amikor mindenki kezében ott van az okostelefon, a tablet és a laptop, így számtalan olyan állás van, amely ezekhez az eszközökhöz kapcsolódik.

Forrás: szolnokallas.hu

Ironikus, de mégis hol máshol hirdetnék ezeket a pozíciókat, ha nem az interneten? Mai cikkünkben azt vesszük górcső alá, hogy miért lehet jó ezekben a munkakörökben dolgozni.

Ha új szakmát keresnénk…

Számos olyan élethelyzet akad, amikor kénytelenek vagyunk teljesen más irányt venni szakmailag. Ilyenkor jöhetnek jól a https://szolnokallas.hu/allasok/informatika-telekommunikacio oldalán taláható informatikai és telekommunikációs állások.

Ezek a pozíciók ugyan csak szaktudással tölthetők be, de fontos kiemelni, hogy ezeket a szakmákat akár az otthonunk kényelméből pár hét vagy hónap leforgása alatt is ki tudjuk tanulni.

Éppen ezért, ha úgy érezzük, hogy a szakmánk elavult, ha nem érezzük azt, hogy meg tudnánk benne újulni, esetleg gyermekvállalás után térnénk vissza a munkaerőpiacra, akkor mindenképpen érdemes számba venni ezeket az informatikai képzésket és szakmákat.

Akár távmunkában is végezhető!

Az egyik legnagyobb előnye ezeknek a szakmáknak, hogy a döntő többségükhöz még csak helyhez sem leszünk kötve. Elég egy stabil internetkapcsolat, egy megbízható számítógép, és máris programozhatunk, szoftvert tesztelhetünk, de akár helpdeskes állásokat is betölthetünk.

Persze akad olyan munkakör ezen a területen is, amely igényli a személyes jelenlétet, ilyen lehet a rendszergazda vagy a távközlési hálózattelepítő, de talán még mindig ezen a területen találni a legtöbb távmunkában végezhető állást.

Ez pedig nem elhanyagolható szempont, ha éppen egy zsákfaluban élünk, vagy mondjuk egy bölcsis és egy ovis gyermek édesanyjaként próbálunk hozzájárulni a családi kasszához.

Szerencsére a pandémia óta egyre több munkahely kínál ilyen lehetőséget, így ha erre van igényünk, akkor mindenképpen érdemes megfontolni, hogy erre a területre nyargaljunk át.

Az internet egyre jobban uralni fog mindent!

Ugye nem nagyon kell azt kifejteni, hogy mekkora hatalma van az internetnek felettünk? Sőt, egyelőre nem is tűnik úgy, hogy ez a közeljövőben változni fog, hiszen egyre nagyobb teret nyernek az internetes megoldások.

Gondoljunk csak bele: mind az oktatás, az egészségügy, a szórakoztatás, mind pedig a munka terén egyre több folyamatba kerül bele az internet és az általa létrehozott alkalmazások, honlapok, lehetőségek. Így nem csoda hát, ha a SzolnokÁllás vonatkozó oldalán folyamatosan találkozni fogunk ilyen jellegű hirdetésekkel, hiszen ez a terület hatalmas humán erőforrást igényel!