h i r d e t é s

"Az ingyen munka sosem jó"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Az ingyen munka sosem jó"

2019. október 29. - 10:26

 

Tegnap óta a XX. kerületi Momentum hisztijétől hangos az internet.

Nem sok kellett ahhoz, hogy felbomoljon az ellenzéki szövettség: „Az első ülés előtt öt perccel nyújtotta be az MSZP egyik politikusa a fizetésemelésről szóló előterjesztést”, mondta Somodi Klára, a pesterzsébeti Momentum képviselője a hvg.hu-nak azután, hogy a Magyar Nemzet azt írta, a XX. kerületben

Az új képviselő-testület első intézkedése volt, hogy 20 százalékos emeléssel bruttó 411 ezer forintra emelték a saját tiszteletdíjukat, emiatt fel is bomlott az összellenzéki szövetség."

a kerületben az egykori MSZP-s, ma már független, de fideszes támogatású Szabados Ákos indult és nyerte a polgármesteri széket ismét, de a testületben a baloldalnak van többsége. Így képesek az önálló döntéshozatalra is, úgy tűnik, még a Momentum nélkül is, amely nem támogatta a javaslatot, mellyel az MSZP és a DK 20 százalékkal megemelte az önkormányzati képviselők bérét, majd a momentumosok helyett jobbikosok városházi pozícióhoz juttatásáról is döntöttek. (index.hu)

A Momentum a cikk megjelenését követően nyilatkozatot adott ki, melyben az is szerepelt:

azt tapasztaltuk, hogy a partneri viszony a választásokat követően megbomlott. Az MSZP és a DK hatalomgyakorlási stílusát a Momentum Mozgalom nem tudja magáévá tenni, így az önkormányzat közös irányításának nem láttuk érdemi lehetőségét, a felkínált bizottsági elnöki tisztségeket nem vállaltuk el.

A Momentum kiugrásáról csak annyit mondanék, hogy teljesen el vannak tévedve, azok akik azt gondolják, hogy a választott tisztségviselők ingyen dolgoznak. A szavazópolgárok bérből is fizetésből élve osztják az észt, élnek kritikával és ritkábban dícsérettel a képviselői munkával kapcsolatban. A megválasztott képviselők pedig mégis miből éljenek meg addig, amíg a közt szolgálják?
Bizonyára sokkal jobban néz ki, hogyha egy fideszes "városatya" 90 ezer forintért képvisel és közben még a jövő hetet is ellopja, szemben azzal, hogyha egy testület viszonylag normális fizetést szeretne megszavazni magának. Ez annyira álszent dolog!

És nézzünk magunkba egy kicsit, pártállástól függetlenül igen komoly döntés egy-egy csoport élére állni és érdeket képviselni. Hol van az megírva, hogy egy ilyen felelősségteljes munkát, ahol az emberlánya- és fia gyakorlatilag ciklus elejétől a végéig mémalap, ingyen vagy nagyon kevés pénzért végezze?

De hajrá Momentum! Csináljatok politikát ingyen, mert a fundraising (jótékonyodás, alapítványi gyűjtés, pénzalap előteremtése valamilyen célra) sem tart örökké.


 

h i r d e t é s