h i r d e t é s

Az iparűzési adóból mentenék meg a budapesti színházakat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az iparűzési adóból mentenék meg a budapesti színházakat

2018. november 22. - 16:19

 

Sermer Ádám szerint az iparűzési adóból kellene pótolni azt a veszteséget, amit a budapesti színházak a TAO kivezetése miatt el fognak szenvedni.

A Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje ezért azt javasolja Tarlós Istvánnak: tegye lehetővé a fővárosi vállalkozások számára, hogy az iparűzési adójuk egy részét kulturális célokra ajánlhassák fel.

Budapestnek az iparűzési adóból több mint 130 milliárd forint bevétele van. Ennek töredékéből pótolni lehetne a budapesti színházak bevételkiesését, amit a TAO-támogatások felszámolása jelent. Sermer Ádám szerint nem szabad hagyni, hogy a fideszes kultúrharcnak áldozatául essen a sokszínű és színvonalas budapesti színházi élet.

Az Orbán-kormány a jövőben pályázati úton akarja elosztani a színházak támogatását. Ez a javaslat azt jelenti, hogy a Fidesz a színházakat is meg akarja szállni. Az elmúlt nyolc évben sikerült megismernünk a Fidesz pénzosztási gyakorlatát: a minőség és a teljesítmény helyett egyedül a párthűség számít.

A Liberálisok szerint meg kell menteni a budapesti színházak következő évadát a Fidesztől. Ki kell állni a független és szabad kulturális élet védelmében az Orbán-kormánnyal szemben! Ahogy ki kellett volna állni a budapesti civil szervezetek, a főváros legjobb egyeteme, az itt működő oktatási intézmények függetlensége, és hajléktalanok alapvető emberi jogai mellett is.

Tarlós István gyáva és gyenge ahhoz, hogy megvédhesse Budapest függetlenségét. A fővárosnak nem egy állampárti helytartóra, hanem egy egy olyan főpolgármesterre van szüksége, aki akár az állampárt akaratával szemben is képes a budapesti polgárok érdekét képviselni. A budapesti polgárok érdeke pedig egy független, bátor vezető és egy kulturálisan sokszínű Budapest.

A főpolgármester-jelölt az Átrium Színház előtt tartott akciójáról a Facebook-és Instagram-oldalára is töltött fel videót: 


 

h i r d e t é s