h i r d e t é s

Az NVB és a Kúria a rasszizmust védelmezi

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az NVB és a Kúria a rasszizmust védelmezi

2019. május 29. - 12:43

 

Az NVB és a Kúria az alaptörvény helyett a rasszisták védelmére kelt. 

Forrás: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az RTL Klubot azért akarják megbüntetni, mert megakadályozta, hogy a szélsőjobboldali Mi Hazánk olyan hirdetést tegyen közzé a csatornán, amely egyértelműen gyűlöletkeltő és sérti a roma honfitársaink méltóságát.

Az NVB és a Kúria szerint mérlegelés nélkül le kellett volna adni a tévéadónak a cigányságot becsmérlő hirdetést. Szerintünk viszont jól döntöttek az RTL-nél, hogy inkább az alapvető jogok és emberi méltóság védelmét választották! Az NVB és a Kúria arra hivatkozik, hogy a választási eljárás szabályai szerint nem lehet megtagadni a gyűlöletkeltő tartalmak nyilvánosságra hozását sem. Szerintünk viszont a választási eljárás szabálya is az Alaptörvény hatálya alá esik, ezért jogosan utasította el az RTL a hirdetés közreadását.

Bízunk benne, hogy az Alkotmánybíróság kiköszörüli a csorbát, és helyt ad a csatorna kifogásainak. A jövőben pedig gondoskodni kell róla, hogy csak olyan politikai hirdetést adhassanak a pártok a tévéknek közlésre, amelyek nem sértik az Alaptörvényt. Vizsgálja felül az NVB a tartalmakat, mielőtt arra köteleznék a csatornákat, hogy leadják a hirdetést!

Magyar Liberális Párt - Liberálisok 


 

h i r d e t é s