fbpx Az olaszok is átverték Orbánt! Salvini megy a helyükre a Néppárt-frakcióba! | CIVILHETES

h i r d e t é s

Az olaszok is átverték Orbánt! Salvini megy a helyükre a Néppárt-frakcióba!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az olaszok is átverték Orbánt! Salvini megy a helyükre a Néppárt-frakcióba!

2021. március 04. - 12:27

 

Kiderült, hova ülhet át a FIdesz

Szélsőségesek egymás közt: Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) vezetője és Orbán Viktor - Forrás: AFP

Matteo Salvini, az Olaszországban a kormánypártok közé tartozó, jobboldali Liga vezetője üzenetet küldött Orbán Viktor miniszterelnöknek, melyben „a magyar nép iránti barátságot és közelséget” hangsúlyozta – közölte az olasz politikus pártja szerdán. Matteo Salvini azt követően írta az üzenetet, hogy a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselői bejelentették, kilépnek az Európai Néppárt (EPP) EP-képviselőcsoportjából azután, hogy a néppárti frakció elfogadta az alapszabály módosítását.

Az affaritaliani.it politikai hírportál szerint a Fidesz képviselőinek helyére a néppárti frakcióban éppen a Salvini vezette Liga pályázik, amely sajtóértesülések szerint a következő hetekben tervezi jelentkezését a képviselőcsoportba. A Liga a Mario Draghi vezette, nemrégiben alakult olasz koalíciós kormányhoz csatlakozva egyebek között az Európai Néppárthoz való közelítést akarta magának biztosítani, ahogyan ezt korábban Giancarlo Giorgetti, a Liga politikai tanácsadója, Salvini jobbkeze, a Draghi-kormány jelenlegi gazdasági fejlesztési minisztere hangsúlyozta. Ha a Liga csatlakozik az EPP-frakcióhoz, amelynek tagja a Silvio Berlusconi vezette Hajrá Olaszország is, akkor az Európai Néppártban az olasz képviselők lesznek többségben.

Az olasz sajtó találgatása szerint a Fidesz az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képviselőcsoportjához csatlakozhat, amelynek elnöke tavaly ősztől Giorgia Meloni (fenti képünkön), a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) vezetője. Orbán Viktor február 25-én írt üzenetet Giorgia Meloninak, melyben a két párt közötti együttműködést erősítette meg, miután az Olasz Testvérek nem lépett be a Draghi-kormányba, és ellenzékbe vonult. (MTI) / 24.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s