h i r d e t é s

"Az oligarchák kimaradtak a járványügyi közteherviselésből"

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

"Az oligarchák kimaradtak a járványügyi közteherviselésből"

2020. április 06. - 07:03

 

A HVG információi szerint, az MSZP a kormány által szombaton bejelentett koronavírus-járvánnyal összefüggő intézkedéseinél markánsan baloldalibb gazdaságélénkítő csomagot javasol  – mondta Kunhalmi Ágnes, a szocialisták országgyűlési képviselője szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón – írja a 168ora.hu.

Az ellenzéki politikus aránytalannak és szelektívnek nevezte a kabinet elképzeléseit. Szerintük a szolidaritásnak és versenyképesség megőrzésének egyszerre kell érvényesülnie. Kunhalmi Ágnes úgy fogalmazott:

nagyon hiányolják a kormány tervei közül az „oligarchikus nagytőke" közteherviselését.

A szocialista képviselő elmondta, üdvözlik, hogy a kabinet az MSZP javaslatát elfogadva 500 ezer forintot juttat az egészségügyi dolgozóknak, bár örültek volna, ha ezt nem nyáron, hanem azonnal megkapják az érintettek. Ők további béremeléseket javasolnak az egészségügyi és szociális szférában, emellett azt szeretnék, ha a kormány a munkanélküli ellátást 3 hónapról 9 hónapra emelné és 100 ezer forintban minimalizálná annak összegét.

Szeretnék továbbá, ha az önkormányzatoktól nem elvennének forrásokat, hanem újakat adnának nekik, mivel nagy részt vállalnak a járvány elleni védekezésben.

A sajtótájékoztatóról készült videó itt tekinthető meg:

168ora.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s