h i r d e t é s

Az Ön adóforintjaiból járnak prémiumautókkal magyar diplomaták

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az Ön adóforintjaiból járnak prémiumautókkal magyar diplomaták

2019. április 25. - 15:50

 

Úgy néz ki, az Egyesült Államokban csak hazánknak vannak diplomata rendszámos Teslái.

A kép illusztráció! - Forrás: pxhere.com

A hivatalos adatok szerint csak Magyarország használ diplomata rendszámos Teslákat az Egyesült Államokban – írja a hvg.hu a Quartz cikke alapján.

Az amerikai portál kikérte a hivatalos adatbázist arról, hogy milyen járműveket használnak az Amerikában dolgozó külföldi diplomaták. 174 ország 2320 autójáról kaptak adatokat, ebből kiderül, hogy a magyar képviseletek járműveinek 38 százaléka prémiumkategóriás. Ez elég magas arány, bár a kuvaitiak bőven felülmúlnak bennünket 75 százalékukkal, de egy szinten vagyunk Szaúd-Arábiával (39 százalék), Európából pedig Törökország (44 százalék) és Lengyelország (45 százalék) előz bennünket.

A prémium kategóriás autók közt szerepel a Mercedes-Benz S-osztály, az Audi, a Bentley, a BMW, a Cadillac, a Genesis, a Hummer, az Infiniti, a Jaguar, a Land Rover, a Lexus, a Lincoln, a Maybach és a Tesla modelljei is. A Teslákból egyet a washingtoni, egyet pedig a New York-i magyar konzulátus használ.

Tavaly Bécsben egy diplomata rendszámos Aston Martint kaptak lencsevégre, amely a rendszám alapján a bécsi magyar nagykövetséghez tartozott. Az eset után kirúgták Perényi János volt bécsi nagykövetet. (24.hu)


 

h i r d e t é s