h i r d e t é s

Az Orbán-egyetemet a hazaszeretet viszi előre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az Orbán-egyetemet a hazaszeretet viszi előre

2017. február 14. - 18:43

 

A kormánynak célja, hogy valamennyi állami vezető részesüljön államtudományi képzésben, legyen szó területi vagy központi szerv vezetőjéről - mondta Orbán Viktor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lapjának adott interjújában.

Fotó: MTI

A bürokráciacsökkentéssel kapcsolatban arról is beszélt, hogy szerinte nem a polgárok vannak az államért.

Az államtudományi képzés átalakításával olyan közigazgatási tisztségviselőket kell képezni, akik a szakmai tudásuk mellett elkötelezettek a nemzeti érdek képviselete, a morális tartás és a köz szolgálata iránt – közölte Orbán Viktor a Bonum Publicum Magazinnak adott interjújában.   

"A szemünk előtt tehát egy olyan állam képe lebeg, amely erős, méltányos és tisztelhető, mert minden szegletében a közérdeket rendeli a magánérdek elé" – közölte.

A kormányfő az NKE-ről azt mondta, a teljesítmény visszatükrözi az alapító szándékát. Az egyetem 2010-es megalapítása hosszú távú válasz volt az elmúlt évtizedek problémáira.

"Ennek az intézménynek ráadásul van egy olyan erőforrása, amely előreviszi: a hazaszeretet" – tette hozzá. 

Az NKE megalakítása szerinte jelentős lépés a közigazgatás reformjában, mert olyan szakembereket képez, akik új generációját adhatják annak az államnak, amelynek felépítésén a kormány megalakulása óta dolgozik. 

Orbán Viktor szerint a kormány kiemelten kezeli a közszférában dolgozók illetményemelését, így tudnak bért fejleszteni a rendőröknél, a katonáknál, a pedagógusoknál és az egészségügyi dolgozóknál.

Arról is beszélt, hogy a kormány intézkedéseinek köszönhetően Magyarország ma az unió egyik legbiztonságosabb országa. "Nálunk nincsenek robbantások, tömeges erőszak, teherautóval az ünneplő tömegbe hajtó gyilkosok, ami természetesen nem jelenti azt, hogy nem áll fenn a veszély".

A bürokrácia csökkentésével kapcsolatban a kormányfő úgy fogalmazott, hogy ez önmagában nem old meg semmit.

"Mi itt az alapvetést változtattuk meg: fölfogásunk szerint ugyanis nem a polgárok vannak az államért, hanem fordítva, az államnak kell kiszolgálnia a polgárait, ugyanakkor szavatolnia kell a mindennapok biztonságát" – mondta.

Forrás: MTI


 

h i r d e t é s