h i r d e t é s

"Az Orbán-kormányé a legimpotensebb válságkezelési csomag egész Európában"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Az Orbán-kormányé a legimpotensebb válságkezelési csomag egész Európában"

2020. március 25. - 13:56

 

A DK reagálása Gulyás Gergely sajtótájékoztatójára.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök (b4) a koronavírus elleni védekezés keretében felállított akciócsoportok vezetőinek jelentését hallgatja meg a Karmelita kolostorban 2020. március 19-én este. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Gulyás Gergely miniszter mai sajtótájékoztatóján úgy tett, mintha a magyar kormány valóban érdemi erőfeszítést tenne arra, hogy megmentse az embereket és a vállalkozásokat a koronavírus okozta gazdasági válság következményeitől. - írja közleményében Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja.

Gulyás azt is elmondta, hogy szerinte a kormány 3000 milliárd forintot hagy a családoknál.

A DK akkor ismerteti a tényeket:

1. Európában a kormányok mindenütt a GDP 3-5 százalékát költik válságkezelésre, bérfizetésre, munkahelyvédelemre. Az eddig bejelentett magyar csomag a magyar GDP 0,3 százalékának felel meg. Ez aprópénz, ami sem embereket, sem családokat, sem vállalkozásokat nem fog megmenteni, Európában ennél tízszer-tizenötször többet költenek válságkezelésre. Ezzel az Orbán-kormányé a legkisebb válságkezelési csomag egész Európában.

2. Nem igaz, hogy a hitelmoratóriummal az Orbán-kormány 3000 milliárd forintot hagy a családoknál. Az adósságokat ugyanis nem engedték el, csak átütemezték későbbre, a hiteleket az utolsó fillérig ki kell majd fizetni. A hitelmoratórium jó döntés - amit a DK követelt elsőként -, de az emberek megtévesztése azt a látszatot kelteni, hogy ezt a pénzt nem kell visszafizetni később sem.

Ha ez minden, amire az Orbán-kormány képes, akkor nehéz idők várnak Magyarországra. - jegyzi meg a DK ügyvezető alelnöke.

 


 

h i r d e t é s