h i r d e t é s

Az örök klasszikus: a bőrbútor

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Az örök klasszikus: a bőrbútor

2021. október 18. - 10:50

A luxusautók üléshuzatai nem véletlenül készülnek bőrből: megjelenése olyan eleganciát és minőséget sugároz, ami semmivel nem pótolható, és soha nem megy ki a divatból. Ha eddig idegenkedtél a bőrből készült bútoroktól, vagy szeretnéd többet tudni róla, esetleg az ápolásával kapcsolatban nagyobb ismeretre szert tenni, akkor olvasd el cikkünket.

Forrás: dodo.hu

A DODO csapata magas szakértelmével eloszlatja a kételyeidet (ha vannak) e nemes anyagból készült bútorokkal kapcsolatban.

A műbőr

A műbőr a valódi bőr kiváltására szolgál. Ipari technológiával készítik, hajlékony, lapszerű anyag. Gyártása során kétféle eljárással készül: van, hogy nem használnak hordozóanyagot, van, hogy igen. Erre a hordozóanyagra, ami sokféle lehet (szövet, nemez, papír) kenik rá a műanyagot, ezzel nagyobb szilárdságot biztosítanak a műbőrnek, valamint mérettartóbbá is válik.

Mivel a műbőr tulajdonképpen polivinil-klorid (PVC), így a megtévesztő nevén kívül semmiben sem hasonlít a természetes bőrhöz, ami légáteresztő, erős és rugalmas. Míg a valódi bőr egy életre szól, műbőr megfelelője 1-1,5 év után tönkremehet.

A bőrgyártás

A bőrgyártás nem új keletű dolog, hiszen már az ősember is rájött arra, hogy az állatok bőrét némi megmunkálás után hogyan tudja takaróként vagy ruhaként felhasználni. Lényegében az eljárás csak modernebb lett a gépek használatával, a technika ugyanaz maradt.

Mit kell tudni a bőrbútorokról?

A bőrbútorok eleganciát és gazdagságot sugároznak, emellett időtállók. Az évszázadok során a bőrt a mesterek megtanulták díszíteni különböző eljárásokkal, és egyre mutatósabb portékát tudtak kínálni a kor nemeseinek.

A valódi bőrbútorok ára manapság is borsosnak számít, de színben, formában már annyi jó minőségű bútor közül lehet válogatni, hogyha egyszer rászánod magad, akár évtizedekig szolgálni fog téged.

Miért jó vásár a bőrbútor?

  1. A bőr természetes anyag. Ennélfogva számtalan tulajdonsága van, amit a műanyag bevonatok nem tudnak még csak megközelíteni sem. Pl. hőmérséklet-kiegyenlítő, légáteresztő, nem engedi magába a port, a nedvességet felveszi, de a vizet távol tartja, időtálló.
  2. A valódi bőr mindig drága volt, ezután sem fog veszíteni az értékéből.
  3. Tartós - amennyiben sikerül megvédeni a házi kedvenc fogától, karmától.
  4. Szakszerű gondoskodásodat meghálálja.
  5. Ízléses, elegáns, több lakberendési stílussal kombinálható.

A DODO webáruház bútor kategóriájában a legkülönlegesebb, egyedi darabokat találod meg, keress valódi- vagy műbőrből készült darabot.

Hogyan ápold a természetes bőrt?

Ha van már, vagy eldöntötted, hogy beszerzel egy valódi bőr bútort, szánj időt az ápolására is. A kávé, zsír, étel-ital maradékok beszívódhatnak a felületébe, ezeket azonnal, speciális tisztítószerrel távolítsd el. Minél gyakrabban ápolod a bútorodat, annál ellenállóbb lesz az ilyen makacs foltokkal szemben. Mivel nem szívja magába a port, érdemes alkalomadtán végigtörölgetni száraz gyapjúronggyal.