h i r d e t é s

Az óvoda bánja a városi telek eladásának terveit

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Az óvoda bánja a városi telek eladásának terveit

2016. március 16. - 16:52
0 komment

Még a decemberi közgyűlésen szavazta meg a kormánypárti többség, hogy 105 négyzetméternyi terület kerüljön át a kecskeméti, városi ingatlankezelőhöz.

A december 17-ei közgyűlésen a 9. napirendi pont volt a Bocskai utca óvoda és mellette lévő üres építési telek közti háromszögletű terület sorsa. 

A rajzon szürkével jelöltük, a szóban forgó 105 nm-es területet, amelyet végül a száz százalékban város tulajdonban lévő KIK-FOR Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft. területéhez csatoltak. 

Király József, MSZP frakcióvezető az előző közgyűlésen jelezte a polgármester asszonynak, hogy inkább a Bocskai utcai Gyakorló Óvodának adná a 105 m2 -es területet, úgy is megoldható a telkek közti anomália. Mint indokolta, a hátsó részen az udvar sokkal kisebb, mint általában az óvodáknak Kecskeméten, továbbá ez egy kétszintes intézmény, és elég sok gyerek van, ezért nem az eladandó telket kell növelni, hanem az óvoda hátsó udvarát.  

Az ellenzéki javaslatot végül leszavazták, így maradt az eredeti beterjesztés, s az óvoda járt pórul, na meg a gyerekek.