fbpx Az utódok darabokra szedik a Dr. Oetker-t | CIVILHETES

h i r d e t é s

Az utódok darabokra szedik a Dr. Oetker-t

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az utódok darabokra szedik a Dr. Oetker-t

2021. július 31. - 06:56

 

Az eurómilliárdokat érő Oetker csoport ugyanis bejelentette, hogy külön cégekre válik szét miután csak így tudják rendezni az örökösödési vitát az alapító nyolc utódja között. - írja a napi.hu

Forrás: Stern

Rudolf August 1944-ben vette át a nagyapja által alapított céget, miután eltöltött pár évet a Waffen SS-ben, majd a következő évtizedekben három nőtől összesen nyolc törvényes örököse született. A problémát maga a felfuttató Rudolf Oetker is érezte, ezért még mielőtt 2007-ben, 90 évesen meghalt, azt kérte 8 gyermekétől, hogy "harmóniában és egyetértésben" vezessék a birodalmat halála után. De a vita, vele a szakadás végül elkerülhetetlen volt - írja a 444.

Halála után a legidősebb fiú, a most 70 éves Richard vette át a cég vezetését, amit 2017-ig folytatott, de ekkor kezdett eldurvulni a konfliktus a körülötte összpontosuló idősebb és a fiatalabb testvérek között. Alfred, Carl Ferdinand és Julia Johanna, Rudolf August harmadik házasságából született gyerekei ugyanis nem értettek egyet vele, hogy Richard kívülről hozott vezetőt a cégcsoport élére és nagyobb beleszólást követeltek az üzleti ügyekbe. A vita feloldhatatlan lett, így 2021-ben úgy döntöttek, hogy feldarabolják a mostanra mirellitpizzákat, sütőporokat, de még cavákat is gyártó céget.

Az Oetkerben minden testvér 12.5 százalékos tulajdonrésszel bírt, így most a fiatalabbak megkapják a Henkell & Co. nevű és Martin Braun nevű cégeket, valamint néhány szállodát és a család művészeti gyűjteményét. Az idősebb Oetkerek megtartják az Dr. Oetker márkás fő vállalatot. (napi.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek