h i r d e t é s

Az utolsó "tavaszi" nap

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Az utolsó "tavaszi" nap

2019. február 10. - 06:13

 

Hétfőn markáns hidegfront érkezik csapadékkal! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt erősen felhős lesz az ég, csapadékra nem kell számítani. 

Délután túlnyomóan erősen felhős vagy borult lesz az ég, az északi tájakon néhol várható gyenge eső. Megerősödik a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 14 fok között alakul.

Olyan lesz a hétfő, amiért nem szeretjük

Hétfőn délelőtt a borult ég mellett sokfelé várható eső, helyenként havas eső.  Délután eleinte sokfelé várható eső, néhol havas eső, majd északnyugat felől egyre inkább megszűnik a csapadék. Erős lesz az északnyugati szél. 3, 8 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Vasárnap nem érvényesül fronthatás, a szélre érzékenyek panaszai felerősödhetnek, sőt napokig fennállhatnak. - írja a meteoklinika.hu

Amennyiben kifejezetten frontérzékeny, jelentős terhelésre nem kell készülni, azonban, ha érzékeny a szélre, akkor erős fejfájást, ingerlékenységet és nyugtalanságot tapasztalhat, valamint alvásproblémákkal küzdhet: a nyugtalan éjszaka másnap aztán a teljesítményére is rányomhatja bélyegét, éppen ezért próbáljon lefekvés előtt nyugodt körülményeket teremteni a megfelelő pihenéshez. Napközben kínzó fejfájást tapasztalhat, ebben az estben több folyadék, lehetőleg ásványvíz fogyasztása javasolt – az alkoholt és a magas koffeintartalmú italokat mindenképpen kerülje!

A melegedés tovább folytatódik, az érzékenyek körében migrén, fáradékonyság jelentkezhet és akár intenzív panaszok is felléphetnek elsősorban a Dunántúli és déli tájakon.

A szabadtéri tevékenységeket csapadék nem akadályozza, de az erős, olykor viharos szél alacsony hő-és komfortérzetet eredményez. Szabadtéri tevékenységek esetén fontos a réteges és vastag öltözet, sapkával, sállal védekezzen a megfázás ellen, fontos, hogy a fülét is takarja el.

Az étekezések során ügyeljen arra, hogy minél több vitamint vigyen be a szervezetébe, a következő hűvösebb és változékonyabb napok előtt fontos az immunrendszer erősítése!

Az erős légmozgás hatására már a nagyobb városokban is kitisztult a levegő, és jelentős légszennyezettség növekedés a következő napokon sem várható.

A közlekedés során fokozott veszéllyel célszerű számolni. Az erős, viharos széllökések hatására csökken a menetstabilitás, faágak törhetnek le, illetve ideges, ingerlékeny és figyelmetlen sofőrök is fokozhatják a balesetveszélyt! Legyen nagyon körültekintő és vezessen óvatosan!

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s