h i r d e t é s

Azonnali hatállyal bezárják az Aurórát

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Azonnali hatállyal bezárják az Aurórát

2017. június 28. - 19:32

 

Józsefváros hatósága szerdán azonnali hatállyal bezáratja az Auróra utca 9. és 11. alatt bejegyzett Auróra közösségi házakat, az Auróra Kioszkot és az Auróra Kertet, erősítette meg a Józsefvárosi Önkormányzat Sajtóirodája. - írja az index.hu.

 

Fotó: Holtzer Gábor / Facebook / Auróra Forrás: index.hu

Az Aurórát postán értesítették a végzésről szerdán. Kollégánk szerint a kaput már félig bezárták a kertben, nincs kiszolgálás. 

Rendőrök még nincsenek a helyszínen.

Az Auróra utca 9. szám alatt működő Auróra Kertnek az önkormányzat szerint nincs engedélye kereskedelmi tevékenység megkezdésére és folytatására, ezért zárják be. Az június 10-i razzia kapcsán kábítószer-birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak, és a rendőrség kezdeményezte a hely bezárását.

A jegyző a nyomozó hatóság kezdeményezésére, egyidejűleg engedve a lakossági nyomásnak, közbiztonsági érdekből a büntetőeljárás befejezéséig, de legfeljebb 1 év időtartamig a helyet bezáratta.

- áll a VIII. kerület közleményében. A határozatok azonnal végrehajthatóak.

A szórakozóhelyen a rendőrség nemrég 15 embert állított elő, miután (a rendőrség állítása szerint) lakossági bejelentés miatt razziát tartottak egy rendezvényen, ahol az ipari kender felhasználási módjairól volt szó.

"A közösségi teret mintegy 30 rendőr szállta meg, az önkormányzat munkatársaival és a katasztrófavédelemmel közösen érkeztek. A kivonuló rendőrök magas száma és a hatóságok összehangolt fellépése viszont nem spontán intézkedésre utal, ahogy az sem lehet véletlen, hogy pont egy a kender ipari hasznosítását bemutató rendezvényen történt a razzia."

- közölte az Auróra Közösségi Ház a razzia után.

index.hu

 


 

h i r d e t é s