h i r d e t é s

Baján is új időszámítás jön

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Baján is új időszámítás jön

2019. október 17. - 06:58

 

2006 óta tartó, 13 évnyi fideszes városvezetés ért véget vasárnap Baján, ahol a Sikeres Bajáért egyesület nemcsak a polgármesteri széket, de a tízből hat körzetet is elhozott, azaz a közgyűlésbe is többségbe került. - írja a kecsup.hu.

Forrás: Nyirati Klára/Facebook

A kampány során Baján több olyan eset is történt, ami elérte az országos sajtó ingerküszöbét: az ellenzéki jelöltek arcképét manipulálták a város, közpénzen fenntartott lapjában, a Bácskai Naplóban, míg a bajai lángos néven megismert Szabó Richárd olyan Facebook-beszélgetéseket osztott meg a nyilvánossággal, ahol állítása szerint egy fideszes arra próbálta volna őt rávenni, hogy induljon el polgármester-jelöltnek – rontva ezzel az ellenzéki összefogás esélyeit.

Az új polgármester, Nyirati Klára, valamint a Sikeres Bajáért Egyesület szerda délelőtt máris megosztotta Facebookon, mire készülnek a győzelem után. Állítják,

új időszámítás kezdődik a bajai média életében is, ahol nem az ellenfél lejáratása, és nem is a városvezetés főszereplésével készülő termelési riportok képezik majd a tartalmat. Az pedig nem maradhat következmények nélkül, hogy meghamisították az ellenzéki indulók fényképeit.

Ezentúl még:

  • a következő hónapokban átvilágítják a városi gazdasági társaságokat
  • azt kérik a gazdasági cégektől, hogy amíg nem áll fel a testület, ne kössenek új szerződéseket
  • minden szerződést nyilvánosságra hoznak.

Továbbá azt is ígérik:

ÁT FOGJUK TEKINTENI A TÚLÁRAZOTTNAK TŰNŐ BERUHÁZÁSOKAT, S AHOL VISSZAÉLÉS GYANÚJA MERÜL FEL, MEG FOGJUK TENNI A SZÜKSÉGES JOGI LÉPÉSEKET.

A KÖZBESZERZÉSEKEN EZUTÁN VALÓDI VERSENY LESZ, ÉS AZ ÍGY MEGTAKARÍTOTT PÉNZBŐL MÉG TÖBB JÁRDÁT ÚJÍTUNK MAJD FÖL.

kecsup.hu


 

h i r d e t é s