h i r d e t é s

Bakondi: birodalomépítési elgondolások formálódnak

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Bakondi: birodalomépítési elgondolások formálódnak

2019. március 19. - 18:36

 

A szabad államok hasznos és előremutató szövetsége helyett a nemzetállamot büntető, "birodalomépítési" elgondolások formálódnak - vélekedett a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Forrás: MTI Fotó: Rosta Tibor

Bakondi György ezt annak kapcsán mondta, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti választási csúcsjelöltje szerint tekintélyes jogászokból, a tagállami legfelső bíróságok és alkotmánybíróságok, és az Európai Unió Bírósága egykori tagjaiból álló független testületnek kellene ellenőriznie a jogállami elvek érvényesülését az Európai Unió tagállamaiban.

A főtanácsadó szerint több nyilvánosságra került dokumentum, illetve az Európai Unió vezetőinek nyilatkozata utal arra, hogy a migrációs paktumot kötelezővé tennék az uniós jogszabályokban. Több dokumentum mutatja, hogy ha a bevándorláspárti erők többséget szereznek az EP-választáson, ennek megvalósításába kezdenek.

A magyar kormány továbbra is minden fórumon szembeszegül az ilyen elképzelésekkel. Nagyon komoly tétje van az EP-választásnak

- szögezte le Bakondi György.

(MTI)


 

h i r d e t é s