h i r d e t é s

Bakondi ismét belefújt a kürtbe: megnőtt a magyar határon bejutni próbálkozó migránsok száma

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Bakondi ismét belefújt a kürtbe: megnőtt a magyar határon bejutni próbálkozó migránsok száma

2020. május 28. - 08:46

 

Az elmúlt napokban jelentősen megnőtt a magyar határon bejutni próbálkozó migránsok száma - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szerda este.

Illusztráció: MTI Fotó: Rosta Tibor

Bakondi György emlékeztetett: a járványveszély miatt bevezetett korlátozó intézkedések előtt a török-görög határon komoly konfliktushelyzet alakult ki, sok ezer migráns részvételével.

A török migrációs politikában nincs változás, így a járványveszély lecsengését követően folytatódik a török határok megnyitásával a nyomásgyakorlás az Európai Unióra

- tette hozzá.

A belbiztonsági főtanácsadó ismertetése szerint a balkáni útvonalon mintegy 130 ezer migráns tartózkodik, ők korábban, a járványveszély miatt lezárt határok következtében "akadtak fenn" a térség országaiban. A török-görög zöldhatáron a járvány miatti intézkedések ugyan korlátozták az érkezőket, de a görög szigetekre folyamatosan érkeztek migránsok.

Bakondi György közölte: az intézkedések feloldása miatt egyre több migráns tesz kísérletet arra, hogy bejusson az unióba.

(MTI)


 

h i r d e t é s