h i r d e t é s

Balatoni hekk, mi?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Balatoni hekk, mi?

2021. május 05. - 16:52

 

Németh Szilárdról egyre inkább az a mém jut eszembe, hogy "Józsika nem a legokosabb, viszont nagyon erős"*

Balatoni hekk - Forrás: Német Szilárd Facebook oldala

Pár napja a magyar kormány honvédelmi államtitkára bebizonyította, hogy nem erőssége a fúziós konyha. Mert amit a csilis babbal okozott a Facebook-on az minden gasztro-szerető ember számára legyen intő példa abban a tekintetben, hogy mit és hogyan ne.

Honvédelmi államtitkár uram ma a Balatonnál járt, amelyről posztolt is egy fotót a közösségi oldalán. A fotón különböző színű tálcák láthatók, amelyekkel kapcsolatban remélem, hogy csak vételten és semmi köze az épp aktuális megosztósdi propagandához, hogy az oltottak más színű tálcát kapnak, mint az oltatlanok. De most legalább stílusban passzol a sárga tálca a sárga gumikarkötőzöz, amely tuti nem szúnyogirtós.

És akkor elképzelem a fotó készülését. "Várjatok, várjatok bajtársak/uraim! Béla, Te ne kezdjél el még enni, hanem uccu neki, csinálj egy képet, hogy még kaja előtt feldobhassam a Facebookra. De siess, mert már nagyon éhes vagyok. Éhes vagyok egy kis balatoni hekkre."

Balatoni hekk. Ez jó! A balatonban sosem volt hekk, azon egyszerű oknál fogva, hogy ez a hal egy tengeri ragadozóhal. Az Atlanti-óceán európai partjai mentén, Észak-Skandináviától és Izlandtól Észak-Afrikáig honos. Argentína, Chile, Peru és Afrika partjairól kerül főleg Európába, így kis hazánkba is.

Komjáthi Imre tízpontos kommentjét pedig vétek lenne kihagyni: "A fecskéket ne edd meg!"

Főnöke után szabadon: "Több Balaton, kevesebb zsír"

 


*


 

Kommentek

h i r d e t é s