h i r d e t é s

Balázs, Gálvölgyi, Kulka: Kitiltottak minket a köztévéből

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Balázs, Gálvölgyi, Kulka: Kitiltottak minket a köztévéből

2016. február 16. - 12:25
0 komment

 

​Tizedik napja dagad a köztévés feketelista-botrány!

Forrás: blikk.hu

– Tudod, hányszor próbáltalak téged behívni a műsoromba? Háromszor, négyszer? – kérdezte D. Tóth Kriszta (41) Elviszlek magammal című videoblog-riportműsorának adásában, és a nevével fémjelzett közmédiás talkshow-ra utalt, amely három év után 2013-ban szűnt meg - írja a Blikk.

– Azt hiszem, Krisztám, ez nem sikerült – válaszolta Kulka János (57) Kossuth- és Jászai Mari-díjas Kiváló művész, a Halhatatlanok társulatának örökös tagja, és kifejtette, a köztévé ma „ugyanaz a csökött, kommunista, szívtelen, ostoba, a lojalitást minden módon felülíró, nem nyitott, nem ambiciózus. Borzasztó!”

D. Tóth Kriszta a netes bejegyzésével tett még egy lapáttal a kirobbanni készülő botrányra.

– Amíg a műsor futott, többször szerettük volna meghívni Kulkát. Nem lehetett. Ezt soha senki írásba nem adta. Ahogy azt sem, hogy Pataki Ági nem jöhet be. Vagy Gálvölgyi János, mint Rózsa György meglepetésvendége – írta D. Tóth Kriszta.

Sebestyén Balázs (38) is felkapta a kényes témát.

– Nem hiszem, hogy a köztévé bármely műsorába meghívnának. Én azért adok nekik rendesen – magyarázta a Class FM reggeli műsorában, ahol keményen kritizálta a híradót és az állítólagos tiltólistát. – Ha meleg liberális vagy, egészen biztosan tiltólistás vagy – mondta Balázs, és itt Kulkára gondolt.

A köztévénék tagadják, hogy lenne lista

Kérdésünkre az MTVA kifejezetten tagadta, hogy létezne tiltólista.

„Ahogy azt az MTVA a közelmúltban közleményben is tudatta, a közmédiában semmiféle „tiltó- vagy feketelista” nem létezik” – válaszolta a közszolgálati televízió sajtóosztálya.

Az érintett sztárok azonban másképp gondolják ezt.

– Magam is olvastam D. Tóth Kriszta bejegyzését, de erről a témáról nem szeretnék nyilatkozni – válaszolta megkeresésünkre Pataki Ági (64) filmproducer, Gálvölgyi János (67) viszont készséggel reagált.

– A közmédia számára nemkívánatos személyek listája régen és ma is az agyakban és a nyelvekben létezik. Legépelt listáról nem tudok. Csak azt tudom, hogy a közelmúltban több kolleginám és kollégám is javasolta, hogy vendégkéntengem is hívjanak meg a köztévé bizonyos műsoraiba, de erre nemleges választ kaptak – magyarázta a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Érdemes művész, és a tőle megszokott ironiával hozzátette. – Én ennyit tudok, illetve ennél többet is tudok, de ennyit vállalok. Senkit sem akarok kellemetlen helyzetbe hozni – mondta Gálvölgyi.

A nemkívánatos személyek listájáról tudnak mások is.

– Létezik a tiltólista – vázolta Brády Zoltán (75) rendező, szerkesztő, riporter, a Kapu folyóírat alapítója. – Elismert dokumentumfilmeket készítünk, de minden ok nélkül szakították meg velünk a kapcsolatot – mondta Brády. – A Kapu kezdettől fogva minden jobboldali pártot vállalt, de a Fidesznek nem tetszik, hogy a Jobbiknak is helyet adunk. Sőt telefonon felhívtak, amikor a Fideszt bíráltuk.

Veiszer Alinda kijátszotta a listát

Öt éve ment szülési szabadságra a Záróra című egykori köztévés portrésorozat házigazdája, Veiszer Alinda (35), de amikor egy évre rá vissza akart térni, erre nem volt lehetősége.

A Prima Primissima-díjas újságíró tavaly szeptemberben tért vissza a képernyőre a Hír TV-nél, ahol saját műsort kapott.

– Az utolsó hónapokban jellemző volt, hogy utólag szóltak, melyik vendéget nem kellett volna meghívni – vázolta Alinda a hvg.hu interjújában.

 

blikk.hu


 

h i r d e t é s